Πέμπτη 2 Απριλίου 2020

Κορονοϊός στην Ελλάδα: Στους 51 οι νεκροί – Κατέληξε 51χρονος από την Καστοριά

Στους 7 ανεβαίνει πλέον ο αριθμός των νεκρών στην περιοχή 

Ένας άνδρας 51 ετών κατέληξε το βράδυ της Τετάρτης, ανεβάζοντας την τραγική λίστα των θυμάτων από κορονοϊό στη χώρα μας στους 51.

Πρόκειται για έναν 51χρονο γυμναστή από την Καστοριά με υποκείμενο νόσημα. Στους 7 ανεβαίνει πλέον ο αριθμός των νεκρών στην περιοχή που έχει πληγεί βαρύτατα από τον φονικό ιό.

Ο 51χρονος και πατέρας τεσσάρων παιδιών, είχε διακομισθεί πριν από περίπου δύο εβδομάδες στο Νοσοκομείο Παπανικολάου στην Θεσσαλονίκη.

Τις τελευταίες ημέρες η κατάσταση της υγείας επιδεινώθηκε, χρειάστηκε να διασωληνωθεί και τελικά κατέληξε αργά το βράδυ της Τετάρτης.
1.415 τα κρούσματα στην Ελλάδα

Την ίδια ώρα τα νέα κρούσματα του Covid- 19 είναι 81 με το συνολικό αριθμό των περιπτώσεων στη χώρα μας να είναι πλέον 1.415. Από τους ασθενείς του κορονοϊού στην Ελλάδα, 6 έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Σωτήρη Τσιόδρα το απόγευμα της Τετάρτης και οι διασωληνωμένοι ασθενείς αυξήθηκαν και πλέον φτάνουν τους 90.

Όσον αφορά στους νεκρούς, οι 38 είναι άνδρες και οι 12 γυναίκες. Η μέση ηλικία τους τα 72 έτη, ενώ το 94% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή ήταν μεγάλης ηλικίας.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα το 57% των όσων βρίσκονται διασωληνωμένοι έχουν υποκείμενο νόσημα.

Επιπλέον, σε μια ακόμα έκκληση για τήρηση των μέτρων ο κ. Τσιόδρας υπογράμμισε πως «θεωρητικά κανείς μας δεν είναι άτρωτος. Αρκεί να μην αρρωστήσουμε όλοι μαζί».

Τσιόδρας: Η απάντηση του σε όσους λένε ότι δεν καταγράφονται όλοι οι νεκροί από τον κορονοϊό

Την πεποίθηση ότι θεωρητικά όλοι μπορεί να νοσήσουμε από τον κορονοϊό εξέφρασε στην καθιερωμένη ενημέρωση του ο Σωτήρης Τσιόδρας συμπληρώνοντας «αρκεί να μην νοσήσουμε όλοι μαζί».

Ιδιαίτερη στιγμή στην ενημέρωση αποτέλεσε η ονομαστική αναφορά του σε δεκάδες ονόματα ασθενών με κορονοϊό αλλά και γιατρών και νοσηλευτών που τους περιθάλπουν, μετά από την επίσκεψη του σε νοσοκομείο αναφοράς.

Χαρακτηριστικά είπε «ευχόμαστε περαστικά από καρδιάς σε όλους τους ασθενείς» και εξήρε τις προσπάθειες όλων των υγειονομικών στον αγώνα για τον covid-19.

«Δεν κρύβουμε τίποτα. Ανακοινώνουμε όλη την αλήθεια»

Ο κ. Τσιόδρας έκανε κι ένα σχόλιο για κάποιους που υποστηρίζουν ότι ίσως να μην καταγράφονται όλοι οι θάνατοι από κορονοϊό στη χώρα μας, τονίζοντας ότι υπάρχει συνεργασία του ΕΟΔΥ με τις αρμόδιες  υπηρεσίες του κράτους και δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα συμπληρώνοντας «δεν φοβούμαστε την αλήθεια, αν είχαμε περισσότερες απώλειες θα είχαν καταγραφεί».


Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου