Τρίτη 14 Απριλίου 2020

Μυστήριο με τον μικρό Ιησού από τη Ναζαρέτ. Γιατί δεν γνωρίζει κανείς πού είναι και τι κάνει σήμερα;

Έχει αφήσει ιστορία στον παγκόσμιο κινηματογράφο ο πιτσιρικάς που υποδύθηκε στην ιστορική ταινία του Φράνκο Τζεφιρέλι τον Ιησού από τη Ναζαρέτ σε νεαρή ηλικία.  

Τον υποδύθηκε ο Lorenzo Monet στην ηλικία των 12 ετών στην ταινία που παρακολουθούμε κάθε Πάσχα στην ελληνική τηλεόραση.

Αυτά τα υπέροχα πρασινογάλανα μάτια του με το διαπεραστικό βλέμμα, τα σχεδόν απόκοσμα χαρακτηριστικά που παρέπεμπαν σε... άγγελο, δεν άφησαν κανέναν ασυγκίνητο.

Μάλιστα, ακριβώς γι' αυτόν τον λόγο επιλέχθηκε ανάμεσα σε εκατοντάδες παιδιά που είχαν σπεύσει να περάσουν από κάστινγκ εκείνη την εποχή.

Ο διάσημος σκηνοθέτης ήθελε ένα νεαρό αγόρι που θα υποδυόταν τον 12χρονο Ιησού και ο Lorenzo Monet είχε όλα τα χαρακτηριστικά που χρειαζόταν ο Τζεφιρέλι τα οποία και πίστευε πως ήταν αρκετά για να περάσει στον κόσμο η αγγελική μορφή του Ιησού στο μεγάλο πανί.

Τα μάτια του τράβηξαν την προσοχή του Τζεφιρέλι στο κάστινγκ ανάμεσα σε τόσους υποψήφιους καθώς έμοιαζαν κατά πολύ με εκείνα του Robert Powell ο οποίος υποδυόταν τον Ιησού στην ενήλικη ζωή του.

Άλλωστε, ο διάσημος σκηνοθέτης ήθελε να έχει στο καστ ηθοποιούς που θα μπορούσαν να εκφράσουν ένα συναίσθημα μόνο από μία ματιά, χαρακτηριστικό που διέθεταν τόσο ο πιτσιρικάς όσο και ο πρωταγωνιστής της ταινίας. Ο Lorenzo Monet δεν ήταν ο μοναδικός που υποδύθηκε σε μικρή ηλικία τον Ιησού. Ο Immad Cohen -του οποίου η τύχη αγνοείται από τότε- ήταν το άλλο αγοράκι που υποδυόταν τον Ιησού στην ηλικία των 6 ετών.

Πού βρίσκεται όμως σήμερα ο Lorenzo Monet και γιατί κανείς δεν γνωρίζει απολύτως τίποτα για εκείνον;

Οι φαν του, πάντως, οι οποίοι ακόμα δεν μπορούν να πιστέψουν αυτή την απόκοσμη ομορφιά του και το διαπεραστικό βλέμμα των υπέροχων ματιών του, έχουν δημιουργήσει για εκείνον σελίδα στο facebook και ανταλλάσσουν πληροφορίες που άλλοτε φαντάζουν αληθινές και άλλοτε δημιουργήματα φαντασίας.

Κάποιες πληροφορίες πάντως αναφέρουν πως ο ηθοποιός ζει πλέον στην Τεργέστη της Ιταλίας, έχει σπουδάσει Οικονομικά και εργάζεται στον τομέα Δημοσίων Σχέσεων.

Πρέπει πλέον να έχει περάσει τα πενήντα χρόνια ζωής και είναι παντρεμένος, χωρίς όμως να έχει γίνει γνωστό αν έχει παιδιά.

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου