Τετάρτη 6 Μαΐου 2020

Σωτήρης Τσιόδρας: 21 νέα κρούσματα κορονοϊού – Δεν μεταδίδεται από τα κουνούπια


Ενοχλημένος ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας απάντησε σε συναδέλφους του για τον τρόπο καταγραφής των θανάτων από τον κορονοϊό.

Τα νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας. Σήμερα Τετάρτη 06/05/2020 ανακοινώθηκαν 21 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα και  2.663 συνολικά. 

Η πιο ανησυχητική εξέλιξη είναι ότι από τα 21 νέα κρούσματα κορονοϊού τα 11 εντοπίστηκαν σε υγειονομική μονάδα του Στρατού. Σύμφωνα με πληροφορίες νοσηλεύονται στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο. Οι νεκροί είναι στους 147 καθώς σήμερα καταγράφηκε ένας νέος θάνατος και 36 άνθρωποι παραμένουν διασωληνωμένοι.
Ο Σωτήρης Τσιόδρας απάντησε και για το πως καταγράφονται οι θάνατοι στην χώρα μας. Όπως είπε απαντώντας σε επικρίσεις που έχει δεχθεί για τον τρόπο καταγραφής των νεκρών είπε ότι δεν είναι δική του επινόηση και ότι μάλιστα ακολουθεί την ευρωπαϊκή πρακτική που ακολουθείται.

Πιο αναλυτικά είπε ότι σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό κέντρο ελέγχου νόσων και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ως θάνατος από κορονοϊό θεωρείται οποιοδήποτε έχει επιβεβαιωθεί εργαστηριακά. Ακόμα σημείωσε ότι δεν μπορούμε να καθορίσουμε σε ποσοστό πόσο συνέβαλλε ο ιός στον θάνατο ενός ασθενούς, σε αντίθετη περίπτωση, όπως είπε, θα υποτιμούσαμε τους θανάτους. Τέλος είπε, ότι στην Ελλάδα ακολουθούμε την επιστημονική πρακτική, που ακολουθείται και στην Ευρώπη, χωρίς σκοπιμότητες.

Ερωτηθείς για το αν υπάρχει φόβος μετάδοσης του κορονοϊού από τα κουνούπια, ο κ. Τσιόδρας ήταν ξεκάθαρος λέγοντας ότι δεν μεταδίδεται από τα κουνούπια. Ωστόσο, σύστησε την χρήση προστατευτικής σίτας προκειμένου να προφυλαχθεί ο κόσμος από τον ιό του Δυτικού Νείλου.

Πηγή: newsit.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου