Πέμπτη 21 Μαΐου 2020

Είναι επίσημο: το Met Gala ακυρώνεται για φέτος

Τι ανακοίνωναν οι διοργανωτές.

Μετά από μήνες αναμονής για το τι μέλει γενέσθαι είναι πια οριστικό: το Met Gala ακυρώνεται για φέτος!

Και δεν πρόκειται για εικασία αλλά για επίσημη δήλωση αξιωματούχοι του μουσείου ο οποίος χθες επιβεβαίωσε ότι δεν θα διοργανωθεί το event για το 2020.

Η απόφαση είναι μέρος ενός συνολικού σχεδίου που περιλαμβάνει την ακύρωση συνομιλιών, εκδρομών, συναυλιών και εκδηλώσεων στο The Met έως τα τέλη του τρέχοντος έτους. Τα σχέδια συνάδουν με την ανάγκη δημιουργίας ενός περιβάλλοντος που παρέχει κοινωνικές αποστάσεις. Το Met Gala και οι άλλες εκδηλώσεις αναμένεται να επαναληφθούν από το μουσείο τον επόμενο χρόνο. Αυτό έχει ως συνέπεια την καθυστέρηση των εορτασμών για την 150η επέτειο του μουσείου, σύμφωνα με όσα έγαψε σήμερα το WWD.

Το gala του 2021 θα επικεντρωθεί στην έκθεση του επόμενου έτους του Costume Institute, το θέμα της οποίας δεν έχει ακόμη αποκαλυφθεί, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Met. Τον Μάρτιο, οι διοργανωτές δήλωσαν ότι ήλπιζαν να πραγματοποιήσουν το Met Gala 2020 αργότερα.

Υπάρχει επίσης η πιθανότητα να μειωθούν οι ώρες επίσκεψης ωρών στο Μουσείο, όταν αυτό ανοίξει ξανά. Σύμφωνα με το σταδιακό σχέδιο της πολιτείας της Νέας Υόρκης για το άνοιγμα της πόλης, το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης σχεδιάζει τώρα να ανοίξει ξανά στα μέσα Αυγούστου ή ίσως μερικές εβδομάδες αργότερα. Όταν το κοινό επιστρέψει στο μουσείο, το The Met θα κάνει το ντεμπούτο του «Making the Met: 1870-2020».

Οι λάτρεις του Costume Institute θα πρέπει να περιμένουν μέχρι τις 29 Οκτωβρίου για να δουν την έκθεση «About Time: Fashion and Duration» , μια έκθεση που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Louis Vuitton με την υποστήριξη του Condé Nast.

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου