Τετάρτη 6 Μαΐου 2020

Γιώργος Μαυρίδης: «Να γίνει κακούργημα η κακοποίηση ζώων»

Κακοποίηση ζώων: Η κακοποίηση ζώων είναι ένα φαινόμενο που ο κ.Μαυρίδης προσπαθεί να αποτρέψει προτείνοντας πιο αυστηρά μέτρα.

Κακοποίηση ζώων: Θα γίνει κακούργημα;

Ο γνωστός παρουσιαστής Γιώργος Μαυρίδης μίλησε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον Βόλο. Ο ιδιος είναι υπέρ της αυστηροποίησης του νόμου.

Ο κ. Μαυρίδης εξέφρασε την άποψη ότι η κακοποίηση πρέπει να τιμωρείται σε βαθμό κακουργήματος. «Υπάρχει κακοποίηση ζώων από ανθρώπους που δεν γνωρίζουν πώς να φερθούν στα τετράποδα.

Υπάρχει όμως και η κακοποίηση που οφείλεται σε ψυχική αστάθεια του θύτη. Αυτό πολλές φορές συνδέεται και με άλλες μορφές κακοποίησης», ειπε ο κ. Μαυρίδης.

Επιπλέον ο ιδιος είναι επίσης υπέρ της λήψεις μέτρον από την πολιτεία για την εξάλειψη του προβλήματος των αδέσποτων. Πρότεινε την αύξηση της φορολογίας σε περιπτώσεις αγοράς ζώων. Αυτό θα έχει στόχο να αποτρέπεται η αγορά νέων ζώων και θα προωθείται έτσι η υιοθεσία αδέσποτων.

Όπως τονίστηκε στην εκδήλωση και σύμφωνα με έρευνες, «υπάρχει μεγάλη συνάφεια ανάμεσα στην κακοποίηση ζώων και ανθρώπων. Η βία είναι ένας κύκλος. Και συνήθως ο θύτης έχει υπάρξει θύμα και το αντίστροφο. Αν κάτι μας λείπει, αυτό είναι η παιδεία και κατ’ επέκταση οι κοινωνικές δεξιότητες στην συμπεριφορά μας. Βάζοντας εμάς στην θέση εκείνου που πονάει, τότε μόνο αντιλαμβανόμαστε το μέγεθος της καταστροφής»

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου