Παρασκευή 8 Μαΐου 2020

Πέθανε η ιστορικός και σκηνοθέτης, Ελένη Πατρικίου (φωτο)

Ήταν κόρη του ποιητή, Τίτου Πατρίκιου

Έφυγε από τη ζωή η γνωστή ιστορικός και σκηνοθέτης, Ελένη Πατρικίου, κόρη του μεγάλου ποιητή, Τίτου Πατρίκιου. Ήταν διδάκτωρ ιστορίας του αρχαιοελληνικού πολιτισμού και κλασσικής φιλολογίας, ενώ μεταξύ άλλων δίδαξε στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στο Ναύπλιο.

Η Ελένη Πατρικίου υπήρξε μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ ως τον Αύγουστο του 2015, οπότε και αποχώρησε. Υπήρξε τακτική συνεργάτιδα της Αυγής, όπου αρθρογραφούσε για θέματα τέχνης και πολιτισμού. Επίσης, στο έργο της συγκαταλέγονται και μεταφράσεις έργων λογοτεχνίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έστειλε συλλυπητήριο μήνυμα για την απώλειά της:

«Αποχαιρετούμε με θλίψη την ιστορικό και σκηνοθέτιδα, Ελένη Πατρικίου. Η Ελ. Πατρικίου στρατεύτηκε στις γραμμές της Αριστεράς από νεαρή ηλικία. Ως άνθρωπος του πολιτισμού, έδωσε από το δικό της μετερίζι τη μάχη για τις ιδέες και τις αξίες της αλληλεγγύης και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Απευθύνουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της».

Ο Σπύρος Μπιμπίλας με ανάρτησή του στη σελίδα του στο Facebook αναφέρει πως η κηδεία της θα γίνει το μεσημέρι του Σαββάτου, από το Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

«Μια σεμνή καλλιτέχνις ,ηθοποιός, ιστορικός, συγγραφεας έφυγε νωρίς από κοντά μας....Θα την αποχαιρετήσουμε στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου από το Α κοιμητήριο Αθηνών.. Η Έλενα Πατρικίου...κόρη του σπουδαίου Τίτου Πατρίκιου κι εγγονή του Σπύρου κ Λέλας Πατρικίου…» έγραψε ο ηθοποιός στην ανάρτησή του.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου