Τρίτη 19 Μαΐου 2020

Κάτια Κοξένογλου: Η γυναίκα που έρχεται να βάλει το αποτύπωμά της στο ελληνικό ποδόσφαιρο

Το προφίλ της αντιπροέδρου του Ατρόμητου που είναι από χθες αναπληρώτρια πρόεδρος στη Super League

Νέα αναπληρώτρια πρόεδρος στη Super League και μάλιστα με ομοφωνία είναι από τη Δευτέρα (18/05) η αντιπρόεδρος του Ατρόμητου, Κάτια Κοξένογλου.

Στο πρώτο θέμα που τέθηκε σε ψηφοφορία κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης που πραγματοποίησε η διοργανώτρια Αρχή του πρωταθλήματος, ήταν η διάδοχη κατάσταση του Χρήστου Δάρα που πρόσφατα παραιτήθηκε από τη θέση του. Η μοναδική που έθεσε υποψηφιότητα ήταν η κ. Κοξένογλου και τελικά εξελέγη ομόφωνα.

Μάλιστα, η χθεσινή εξέλιξη μπορεί να χαρακτηριστεί ιστορικής σημασίας, καθώς η αντιπρόεδρος του Ατρόμητου γίνεται η πρώτη γυναίκα που καταλαμβάνει τη συγκεκριμένη θέση.

Πάνω από 20 χρόνια στο ποδόσφαιρο


Η γεννηθείσα στον Πειραιά κ. Κοξένογλου βρίσκεται πάνω από 20 χρόνια στο ποδόσφαιρο, τα περισσότερα εξ αυτών στον σύλλογο των δυτικών προαστίων. Όσοι τη γνωρίζουν, τη χαρακτηρίζουν δυναμική, ικανότατη και με... κότσια για να ξεχωρίζει σε έναν ανδροκρατούμενο χώρο με την αξία της. Έχει περάσει σχεδόν από όλες τις θέσεις οι οποίες στελεχώνουν μία ΠΑΕ, με κορυφαίες αυτές της αντιπροέδρου και της διευθύνουσας συμβούλου.

Σπούδασε Business Management στο Πανεπιστήμιο Laverve, ενώ μιλά τέσσερις γλώσσες (αγγλικά, ισπανικά, γαλλικά και ρώσικα), αλλά γνωρίζει πολύ καλά και αυτή του ποδοσφαίρου. Αυτό την καθιστά ιδανική για το πόστο της υπεύθυνης των δημοσίων σχέσεων του Ατρόμητου και κυρίως να αποτελεί την πρέσβειρα του «κυανόλευκου» συλλόγου στα ευρωπαϊκά συνέδρια, στις κληρώσεις, στα σεμινάρια, στις εκδηλώσεις και στις υπόλοιπες εκδηλώσεις που επεκτείνονται και σε κοινωνικό επίπεδο.

Αναγνωρίζει τη συνεισφορά του Γιώργου Σπανού στην επαγγελματική της πορεία, καθώς ήταν ο άνθρωπος που πίστεψε στην αξία της από την πρώτη στιγμή, ωστόσο πάντα στέκεται στο ομαδικό πνεύμα, το οποίο είναι άκρως απαραίτητο σε οργανισμούς που αποτελούνται από πολλά άτομα, με διαφορετικές προσωπικότητες. Ειδικά όταν πρόκειται για ποδοσφαιρικό σύλλογο, καταλαβαίνει κανείς πόσο σημαντικό είναι αυτό...

Συνδεδεμένη οικογενειακώς με το άθλημα


Για την ιδιωτική της ζωή λίγα πράγματα είναι γνωστά, καθώς προτιμά να διατηρεί χαμηλούς τόνους, ωστόσο -θέλοντας και μη- ο... κόσμος της κινείται γύρω από το ποδόσφαιρο. Είναι παντρεμένη με τον παλαίμαχο άσο και πρώην προπονητή του Ατρόμητου, Γιώργο Κορακάκη, με τον οποίο έχει αποκτήσει δύο κόρες.

Επίσης, η αδερφή της, Ντέπυ Κοξένογλου, διευθύνει δύο σημαντικούς και ευαίσθητους τομείς της ΕΠΟ, ενώ σύζυγός της είναι ο πρώην ρέφερι και ενεργός στα διαιτητικά δρώμενα της χώρας, Κύρος Βασσάρας. Όσοι γνωρίζουν τις αδερφές Κοξένογλου κάνουν λόγο για δύο έξυπνες, φιλόδοξες και χαρισματικές γυναίκες που έχουν βάλει τη δική του σφραγίδα στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Όπως φαίνεται, η Κάτια Κοξένογλου έχει αρκετά ακόμη πράγματα να δώσει στο λαοφιλέστερο άθλημα -και- στην Ελλάδα, έχοντας πλέον ένα ακόμη πιο επιτελικό πόστο και σίγουρα θα βρεθεί αρκετά περισσότερο στην επικαιρότητα το επόμενο διάστημα.


πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου