Πέμπτη 7 Μαΐου 2020

Ο Αντίνοος Αλμπάνης για την επόμενη μέρα στον πολιτισμό – “Αυτό μόνο ως αφελές μπορώ να το χαρακτηρίσω” (βιντεο)

"Ο πολιτισμός δεν μπορεί και δεν πρέπει να πεθάνει. Ο κόσμος τον έχει ανάγκη..."

Ο Αντίνοος Αλμπάνης μίλησε μέσω skype, το μεσημέρι της Πέμπτης, στην εκπομπή OPEN Ελλάδα με παρουσιαστές τον Σπύρο Χαριτάτο και τον Γιώργο Καραμέρο. Η ηθοποιός εξέφρασε την αγωνία και τα ζητήματα επιβίωσης των καλλιτεχνών για την επόμενη μέρα της πανδημίας του κορονοϊού.

Πιο συγκεκριμένα, με αφορμή την πρωινή συγκέντρωση πλήθους καλλιτεχνών στο Σύνταγμα, ο Αντίνοος Αλμπάνης σημείωσε χαρακτηριστικά πως “αυτό το οποίο εμένα μου προκάλεσε έκπληξη είναι η δήλωση της κυβέρνησης ότι τώρα λόγω πανδημίας ήρθε στην επιφάνεια το ζήτημα της αδήλωτης εργασίας. Αυτό μόνο ως αφελές μπορώ να το χαρακτηρίσω. Η αδήλωτη εργασία είναι κάτι το οποίο υπήρχε, υπάρχει και θα εξακολουθήσει να υπάρχει αν δεν υπάρχουν μηχανισμοί να ελέγχουν τις αδήλωτες εργασίες. Είναι και ο λόγος όμως για τον οποίο πολλοί άνθρωποι του δικού μου κλάδου εμφανίζονται να μην δικαιούνται αυτό το επίδομα”.

“Για μένα το ζήτημα που έχει να κάνει με το εάν θα γίνουν παραστάσεις το άμεσο χρονικό διάστημα είναι πολύ πιο σοβαρό γιατί ο πολιτισμός δεν μπορεί και δεν πρέπει να πεθάνει. Ο κόσμος έχει ανάγκη τον πολιτισμό” συμπλήρωσε, επίσης, ο γνωστός ηθοποιός.

Μια δήλωση καρδιάς για την επόμενη μέρα στο χώρο της Τέχνης από τον Αντίνοο Αλμπάνη…

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου