Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020

Ακόμα δεν έχουν καθαριστεί οι μπογιές στο Κοινοβούλιο από την επίθεση που δέχθηκε πέρυσι

Μέλη του «Ρουβίκωνα» είχαν πετάξει κόκκινο χρώμα στα παράθυρα της πρόσοψης του μεγάρου

Ένας χρόνος και ένας μήνας ακριβώς έχει περάσει από την ημέρα που το κτίριο της Βουλής δέχθηκε επίθεση με μπογιές από μέλη του «Ρουβίκωνα» ωστόσο ακόμη και σήμερα τα σημάδια αυτής της ενέργειας είναι εμφανή στο μέγαρο.

Τα παράθυρα που βρίσκονται στην πρόσοψη του Κοινοβουλίου, δεξιά πάνω από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, δεν έχουν καθαριστεί ακόμη πλήρως από τα χρώματα που είχε πετάξει τότε η αναρχική συλλογικότητα όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε.

Πρόκειται για τα παραθυρόφυλλα του γραφείου που διατηρεί ο ειδικός γραμματέας της Βουλής των Ελλήνων Βασίλειος Μπαγιώκος, ενώ ακριβώς δίπλα βρίσκεται και το γραφείο του προέδρου του Κοινοβουλίου, Κώστα Τασούλα.


Θυμίζουμε ότι η επίθεση είχε γίνει λίγο μετά τις δύο το μεσημέρι της 21ης Μαΐου 2019, όταν ομάδα από περίπου 15 άτομα ανέβηκε την οδό Όθωνος φθάνοντας στο προαύλιο του Κοινοβουλίου. Εκεί, άρχισε να πετάει μπογιές και καπνογόνα. Δευτερόλεπτα αργότερα διέφυγε προς την πλατεία Συντάγματος, ενώ  η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε μόνο σε μια προσαγωγή.

Έκτοτε μέλη της ασφάλειας του Κοινοβουλίου φρουρούν τον συγκεκριμένο χώρο νυχθημερόν με πολύ μεγαλύτερη δύναμη ανδρών για παν ενδεχόμενο, ενώ καθαρίστηκε μονάχα ο τοίχος από τα χρώματα.




πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου