Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2020

Αντιδήμαρχος Ρόδου: Θέμα τιμής να βοηθήσουμε την 9χρονη και την μητέρα της

«Το νησί λόγω κορονοϊού έχει σοβαρό οικονομικό πρόβλημα»

Για το 9χρονο κορίτσι το οποίο λιποθύμησε από την πείνα ενώ περίμενε να πάρει ψωμί σε φούρνο της Ρόδου μίλησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη το πρωί της Πέμπτης (25/6) ο αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης, Πολιτισμού και Διεθνών Σχέσεων Ρόδου, Κωνσταντίνος Ταρασλιάς.

Μιλώντας στο Mega επεσήμανε πως η μητέρα του παιδιού δεν είχε ζητήσει βοήθεια από τις κοινωνικές υπηρεσίες, καθώς στο νησί λειτουργεί συσσίτιο και ξενώνας για γυναίκες που έχουν ανάγκη.

«Οι άνθρωποι στη Ρόδο είναι πολύ αξιοπρεπείς, πρέπει να φθάσουν στα όριά τους για να ζητήσουν πράγματα, έχουμε μάθει να δουλεύουμε μόνοι μας για πολλά χρόνια» τόνισε και συμπλήρωσε πως θα ενεργοποιηθεί μηχανισμός στήριξης, καθώς «είναι θέμα τιμής και αξιοπρέπειας, η κοινωνία της Ρόδου έχει απίστευτα αντανακλαστικά».

Παράλληλα ο Κωνσταντίνος Ταρασλιάς ανέδειξε το οικονομικό πρόβλημα που μαστίζει το νησί λόγω και της περιορισμένης τουριστικής περιόδου τη φετινή χρονιά και τόνισε πως πρέπει να λειτουργήσει η Ρόδος, αλλιώς πάρα πολλοί άνθρωποι θα μείνουν άνεργοι.

«Η πανδημία απέδειξε ότι δεν ήμασταν έτοιμοι για εναλλακτικά σενάρια. Πρέπει όλοι να φροντίσουμε να πάρουμε τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα για να λειτουργήσει η οικονομία», δήλωσε και εξήγησε πως το 16% της τουριστικής οικονομίας στηρίζεται στο νησί της Ρόδου.

Τέλος κάλεσε όλους τους Έλληνες να ζήσουν την εμπειρία της Ρόδου φέτος το καλοκαίρι βοηθώντας έτσι την εσωτερική οικονομία.

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου