Τρίτη 23 Ιουνίου 2020

Αρπαγή 10χρονης στη Θεσσαλονίκη: Απολογείται σήμερα η 33χρονη κατηγορούμενη

Πήρε χθες νέα προθεσμία επικαλούμενη λόγους υγείας - Αντιμετωπίζει συμπληρωματική ποινική δίωξη για ναρκωτικά 

Ενώπιον της 1ης τακτικής ανακρίτριας Θεσσαλονίκης αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα, μετά τη νέα προθεσμία που πήρε χθες, η 33χρονη που κατηγορείται για την αρπαγή της 10χρονης στην Κάτω Τούμπα.

Η κατηγορούμενη επρόκειτο να απολογηθεί χθες, αλλά ζήτησε νέα προθεσμία, επικαλούμενη -όπως έγινε γνωστό- λόγους υγείας.
Αυτή ήταν και η αιτία που μεταφέρθηκε το προηγούμενο 24ωρο σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο συνήγορός της.

Η μεταγωγή της στα δικαστήρια έγινε λίγο πριν από τις 12 χθες το μεσημέρι. Οι αστυνομικοί τη μετέφεραν από την πίσω είσοδο του μεγάρου και την οδήγησαν στον 1ο όροφο, όπου βρίσκεται το γραφείο της ανακρίτριας. Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ύστερα από μια ώρα παραμονής και αφού έλαβε τη νέα προθεσμία επέστρεψε στα κρατητήρια.

Εις βάρος της 33χρονης ασκήθηκε συμπληρωματική ποινική δίωξη για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Ήδη, εις βάρος της έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για αρπαγή ανηλίκου με σκοπό τη μεταχείριση σε ανήθικες ασχολίες, βιασμό, γενετήσιες πράξεις με ανήλικο, πορνογραφία ανηλίκων, έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο και προμήθεια ναρκωτικών ουσιών.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο νομικός της συμπαραστάτης θα υποβάλει στην ανακρίτρια αίτημα για τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης. «Θα καταθέσουμε αίτημα ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης ώστε να δούμε αν τελικά είναι ελαττωμένου καταλογισμού και αν είχε αντίληψη του άδικου της συμπεριφοράς της» είπε συγκεκριμένα ο δικηγόρος της Βασίλης Νούλεζας.

Προκαταρκτική έρευνα για διαρροές στην υπόθεση

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για διαρροές, σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, στοιχείων κατά το στάδιο της αστυνομικής προανάκρισης στην υπόθεση αρπαγής της ανήλικης από την Κάτω Τούμπα, παρήγγειλε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Με εντολή του προϊσταμένου της Στέφανου Ζαρκαντζιά θα διερευνηθεί εάν τελέστηκαν αδικήματα που αφορούν την παραβίαση του υπηρεσιακού απορρήτου.

Την έρευνα καλείται να φέρει εις πέρας η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η προκαταρκτική εξέταση αναμένεται να επικεντρωθεί στη δημοσιοποίηση ευρημάτων των τοξικολογικών εξετάσεων που διενεργήθηκαν στην ανήλικη.

Είχε προηγηθεί πειθαρχική προκαταρκτική έρευνα την οποία παρήγγειλε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Στάθης Κουτσοχήνας, για τυχόν επιλήψιμες πράξεις δικηγόρων σε σχέση με την ίδια υπόθεση.

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου