Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2020

Δολοφονία Κωστή Πολύζου: Η ψυχή του χαμογελάει για άλλη μια φορά, λέει φίλος του

Τον άτυχο άνδρα στραγγάλισε η μάνα του και ο πατριός του

«Η ψυχή του Κωστή για μια ακόμα φορά χαμογελά. Το κακό είναι ότι δεν μπορεί να γυρίσει πίσω.
Είμαι πολύ χαρούμενος από την απόφαση του δικαστηρίου».

Αυτό είπε στο kozanilife.gr ο επιστήθιος φίλος του Κωστή Πολύζου, Σπύρος Καλαμπούκας, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την καταδίκη της μητέρας και του πατριού σε ισόβια.

Ο Σπύρος ήταν μάλιστα βασικός μάρτυρας της υπόθεσης και όλα αυτά τα χρόνια βρισκόταν πάντα στην αίθουσα του δικαστηρίου αναμένοντας τη δικαίωση της ψυχής του καλού του φίλου.Καταπέλτης ο εισαγγελέας

Καταπέλτης στην τελευταία συνεδρίαση της Έφεσης ήταν ο Εισαγγελέας, ο οποίος πρότεινε την ενοχή των κατηγορουμένων.

Ο Εισαγγελέας έδωσε μεγάλη βαρύτητα στην πρωτόδικη απόφαση και σε στοιχεία που θεωρούνται αδιάσειστα κατά την γνώμη του, όπως για παράδειγμα το γεγονός ότι το πτώμα του Κωστή Πολύζου βρέθηκε χωρίς παπούτσια, ενώ αναφέρθηκε και στην αδιαφορία της μητέρας.

Κατά την πρότασή του ανέφερε για πρώτη φορά ότι ο Κωστής Πολύζος δολοφονήθηκε με στραγγαλισμό, ενώ τα κίνητρα των δραστών ήταν οι μεταξύ τους εντάσεις καθώς και τα οικονομικά κίνητρα. «Αντί να βοηθήσουν το παιδί να ορθοποδήσει, το κατέστρεψαν οικονομικά» είπε χαρακτηριστικά ο εισαγγελέας.

Μετά την ανακοίνωση της ποινής, η μητέρα του θύματος είπε στο δικαστήριο: «Λυπόμαστε για εσάς. Καταδικάσατε δύο αθώους. Πώς θα κοιμηθείτε το βράδυ που βάλατε στη φυλακή δύο αθώους. Εγώ θα κοιμηθώ ήσυχη το βράδυ, αναρωτιέμαι για εσάς».

Η υπόθεση

Ο Κωστής Πολύζος εξαφανίστηκε το βράδυ της Παρασκευής 18 Φεβρουαρίου 2011 από το σπίτι του στη Σιάτιστα Κοζάνης.

Τότε η μητέρα του και ο ανήλικος αδελφός του έλεγαν στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» πως κάποιο άγνωστο αυτοκίνητο σταμάτησε έξω από το σπίτι, ο Κωστής φάνηκε να γνωρίζει τον οδηγό, επιβιβάστηκε σ’ αυτό και από τότε δεν τον ξαναείδαν.

Στις 26 Σεπτεμβρίου 2011 το πτώμα του βρέθηκε στο κτήμα του πατριού του, στο σημείο Πασά Γεφύρι, στα σύνορα των νομών Κοζάνης-Γρεβενών, από περαστικό κυνηγό της περιοχής. Ήταν θαμμένος με τη φόρμα που φορούσε στο σπίτι και χωρίς παπούτσια και το σημείο είχε καλυφθεί γύρω-γύρω με κλαδιά

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου