Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2020

Έφοδος αστυνομικών και ανακριτή στην Πυροσβεστική για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι

Κατασχέθηκαν στοιχεία τα οποία μπαίνουν στο «μικροσκόπιο» των αρμόδιων αρχών

Στην τελική ευθεία μπαίνει η έρευνα για τις παραλείψεις των οργάνων της ΕΛΑΣ, της Πυροσβεστικής, της Περιφέρειας αλλά και των δημοτικών αρχών στην υπόθεση της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι με τον αρμόδιο ανακριτή να προχωρά σε κατασχέσεις κρίσιμων στοιχείων από τις υπηρεσίες που έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην επιχείρηση κατάσβεσης.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο ανακριτής, με την συνδρομή αξιωματικών της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, πραγματοποίησε σειρά εφόδων σε υπηρεσίες, μεταξύ των οποίων και η Πυροσβεστική υπηρεσία στο Χαλάνδρι και κατέσχεσε στοιχεία τα οποία μπαίνουν στο «μικροσκόπιο» των αρμόδιων αρχών λίγο πριν από την αποστολή κλήσεων σε απολογία στους κατηγορουμένους.

Οι έφοδοι έγιναν, σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από καταγγελίες αλλά και ενδείξεις ότι οι υπηρεσίες σκοπίμως απέκρυπταν στοιχεία με στόχο να μπλοκάρει η δικαστική έρευνα. Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο ανακριτής επέλεξε να παραστεί στις εφόδους καθώς συναντούσε εμπόδια στην διαβίβαση των στοιχείων που ζητούσε.

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου