Παρασκευή 12 Ιουνίου 2020

Επίθεση με βιτριόλι: «Νόμιζα ότι μου έριξε καυτό καφέ» κατέθεσε η Ιωάννα – Εικόνες από τα ευρήματα της ΕΛΑΣ

«Αισθανόμουν εκείνη την στιγμή να πρήζεται το πρόσωπο μου και τα χέρια μου να καίνε» - Η συγκλονιστική κατάθεση της 34χρονης

Τα συγκλονιστικά λεπτά της επίθεσης με βιτριόλι που άλλαξαν τη ζωή της περιγράφει στην κατάθεση της στους αστυνομικούς  η 34χρονη Ιωάννα.

«Νόμιζα ότι μου έριξε καφέ» λέει η κοπέλα, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην δικογραφία ενώ προσθέτει ότι αισθάνθηκε  να πρήζεται το πρόσωπο της και να καίνε τα χέρια της.

«Είδα ξαφνικά μπροστά μου μια γυναικεία φιγούρα η οποία φορούσε μαύρη προστατευτική  μάσκα η οποία ήρθε κοντά μου με κοίταξε στα μάτια και χωρίς να μου πει τίποτα μου πέταξε στο πρόσωπο κάποιο καυστικό υγρό» περιγράφει η 34χρονη αναφερόμενη στην στιγμή που δέχτηκε την επίθεση έξω από το ασανσέρ λίγο πριν φτάσει στο γραφείο της.


Όπως είπε η γυναίκα που της επιτέθηκε «έφυγε τρέχοντας από τη γυάλινη πόρτα εξόδου προς άγνωστη κατεύθυνση».

«Εγώ αρχικά κοίταξα την μπλούζα μου γιατί νόμιζα ότι μου έριξε καυτό καφέ αλλά αυτό άρχισε να μυρίζει άσχημα και μου φάνηκε ότι είναι κάποιο καυστικό υγρό γιατί κατάλαβα ότι ήταν παχύρρευστο.

Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν να τρέξω αμέσως στο απέναντι φαρμακείο ενώ παράλληλα ούρλιαζα από τους πόνους για βοήθεια. Αισθανόμουν εκείνη την στιγμή να πρήζεται το πρόσωπο μου και τα χέρια μου να καίνε» καταθέτει.


Και συμπληρώνει: «Όταν έφτασα στο φαρμακείο άρχισα να φωνάζω για βοήθεια και να λέω στην φαρμακοποιό ότι κάποιος μου πέταξε κάτι καυστικό στο πρόσωπο».

Τι κατέθεσε η οδηγός ταξί

Στη δικογραφία συμπεριλαμβάνεται το υλικό από τις κάμερες που φέρονται να έχουν καταγράψει την «βιτριολίστρια» ενώ ένα από τα στοιχεία που φαίνεται να βοήθησαν στην εξιχνίαση της υπόθεσης είναι και η κατάθεση της οδηγού ταξί η οποία συνάντησε την νεαρή γυναίκα στο σημείο της επίθεσης δυο φορές. Όπως είπε είχε εμφανιστεί ως Ελληνοαμερικανίδα που έψαχνε για δουλειά.


«Καθοδόν έλαβα κλήση στο κινητό μου από το ραδιοταξί και μου έδωσαν την πληροφορία ότι θα παραλάβω μια κοπέλα Ελληνοαμερικανίδα την οποία χρειάζεται να περιμένω καθώς έχει τρεις συνεντεύξεις να δώσει και χρειάζεται ένα ταξί να την περιμένει από κάτω.

Περίπου 9.30 πμ εμφανίστηκε στο παράθυρο του ταξί μου στου οδηγού μια κοπέλα εμφανώς αγχωμένη και μου ζήτησε να την περιμένω για 20 με 25 λεπτά στο σημείο που βρισκόμουν ήδη» καταθέτει η οδηγός για την πρώτη συνάντηση τους.


Και στη συνέχεια αναφέρεται στην μοιραία ημέρα της επίθεσης λέγοντας:  «Την επόμενη ημέρα 9.05 περίπου πήγα στην Ελευθερίου Βενιζέλου έξω ακριβώς από τη ΔΕΗ και πάρκαρα. Πριν τις 9.30 γύρω στις 9.25 η ίδια γυναίκα εμφανίστηκε και μου είπε περίμενε με εδώ δεν θα αργήσω πολύ και να τη χρεώσω κανονικά. Έφυγε προς απέναντι την πλευρά της Αγίας Ελεούσας και εξαφανίστηκε.


Εμφανίστηκε σύντομα ύστερα από 10 λεπτά με ένα τέταρτο το πολύ τρέχοντας μπήκε στο πίσω κάθισμα πίσω από εμένα τη ρώτησα που πηγαίνουμε, άργησε λίγο να απαντήσει και μου είπε στο ΜΕΤΣ όπως και χθες».

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου