Κυριακή, 14 Ιουνίου 2020

Η Δώρα Αναγνωστοπούλου εξηγεί γιατί «οι ειδήσεις στο Mega δεν είναι της ευκολίας»

"Η αγωνία μας είναι να έχει ο τηλεθεατής μια όσο το δυνατόν πιο πλήρη εικόνα της πραγματικότητας"

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντυξη παραχώρησε η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Mega, Δώρα Αναγνωστοπούλου στο μηνιαίο Vita που κυκλοφόρησε με την εφημερίδα Τα Νέα.

Η Δώρα Αναγνωστοπούλου εξήγησε τους λόγους που δεν θεωρεί ότι συμμετέχει σε «ειδήσεις της ευκολίας» ενώ τόνισε πως είναι περήφανη για την ομάδα της.

Πως χαρακτηρίζεις τις ειδήσεις του Mega;

Δεν είναι ειδήσεις της ευκολίας. Είναι ανθρωποκεντρικές αλλά δεν ποντάρουν στο συναίσθημα για να κερδίσουν την προσοχή του τηλεθεατή. Το δελτίο του Mega είναι ένα δελτίο χωρίς πολιτικές ή άλλες εξαρτήσεις. Η αγωνία μας είναι να έχει ο τηλεθεατής μια όσο το δυνατόν πιο πλήρη εικόνα της πραγματικότητας. Να ξέρει πως δουλεύουμε γι’ αυτόν, πως τον υπηρετούμε ως ενημερωμένο πολίτη. Από την άλλη, ξεκινήσαμε έναν μήνα περίπου πριν το lockdown , οπότε η ταυτότητα του δελτίου επικεντρώθηκε στην επικαιρότητα και στις επιταγές της πανδημίας. Με πολλές χρηστικές ειδήσεις και επιστημονικές αναλύσεις.

Τι ξεχωρίζεις στο δελτίο του Mega σε σύγκριση με τα άλλα δελτία;

Δεν μου αρέσουν οι συγκρίσεις, αλλά αν θα έπρεπε να σταθώ σε κάτι, αυτό είναι ο πλουραλισμός. Υπηρετούμε την είδηση, χωρίς αποκλεισμούς.

Λείπει κάτι από την ενημέρωση του Μεγάλου Καναλιού;

Εχθρός του καλού είναι πάντα το καλύτερο. Πάντα κάτι λείπει. Η ομάδα του κεντρικού δελτίου δουλεύει στην κατεύθυνση της κορυφής και το Μεγάλο Κανάλι επέστρεψε σε μια δύσκολη συγκυρία. Όμως είμαστε εδώ, δυνατοί, το αποδεικνύουμε κάθε μέρα και γινόμαστε όλο και καλύτεροι.

Η ενημέρωση, είχες πει, είναι πράξη ευθύνης…

Ναι. Και αυτό αποδείχτηκε το τελευταίο διάστημα με την πανδημία. Είμαι περήφανη που η ομάδα, ένας προς έναν όλοι οι συνάδελφοι, έδιναν το «παρών» στο κανάλι με κέφι αλλά και προσωπικό κόστος για να ενημερώνουμε τους πολίτες.

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου