Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020

Οι πρώτες εικόνες από την άφιξη του γιατρού «μαϊμού» στον ανακριτή

Σήμερα θα δοθεί επίσημα στη δημοσιότητα η φωτογραφία του

Έφτασε στην Ευελπίδων προκειμένου να απολογηθεί ο γιατρός «μαϊμού» που κατάφερε να εξαπατήσει πολλούς ασθενείς και προκάλεσε το θάνατο δύο παιδιών και ενός 78χρονου.
Σήμερα μάλιστα αναμένεται να δοθεί και επίσημα στη δημοσιότητα η φωτογραφία του, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.

Από τα στοιχεία της έρευνας, η οποία συνεχίζεται εντατικά προς κάθε κατεύθυνση, φαίνεται να προκύπτει πως ο ψευτογιατρός δρούσε τουλάχιστον από το 2016 παρέχοντας έναντι αδρής αμοιβής τις «εξειδικευμένες» γνώσεις του σε βαριά νοσούντες ασθενείς, με δήθεν θεραπείες διάρκειας πέντε μηνών που θα οδηγούσαν, λόγω των προηγμένων φαρμάκων που υποτίθεται πως θα χορηγούσε, σε πλήρη ίαση.

Ο κατηγορούμενος, για ανθρωποκτονία κατά συρροή, διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, αντιποίηση ιατρικού λειτουργήματος και απάτη, σύμφωνα με την δικογραφία, ήταν επαγγελματίας απατεώνας, χωρίς καμία αναστολή. Κατά περίπτωση, συστηνόταν ακόμη και ως ανιψιός πολύ γνωστού εφοπλιστή ενώ για την γυναίκα του, η οποία εμφανίζεται ως συνεργός του, έλεγε πως είναι γόνος άλλης εφοπλιστικής οικογένειας.

Ο Νίκος Κοντός, όπως ήταν το όνομα που χρησιμοποιούσε, είχε καταφέρει να αποσπάσει από τον επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά 55 εκατ. ευρώ.

Δείτε το βίντεο:



Πώς δρούσε ο ψευτογιατρός

Ο 47χρονος έδινε ραντεβού σε μεγάλα ιατρικά κέντρα για να γίνεται πιστευτός. Φέρεται να εμφανιζόταν ως συνοδός ασθενών είτε σε χώρους ιδιωτικών ιατρείων ή σε άλλους χώρους, όπως καφετέριες και ξενοδοχεία ενώ αναλάμβανε ακόμη και τον  συντονισμό χειρουργικών επεμβάσεων σε ιδιωτικές κλινικές.

Αν και ο ίδιος δεν συμμετείχε στα χειρουργεία ήταν παρών κατά την εισαγωγή των ασθενών αλλά και  κατά την διάρκεια των επισκέψεων  της ομάδας των γιατρών και το εξιτήριο.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο 47χρονος προέβαινε στην εκτίμηση-αξιολόγηση εξετάσεων με τη συναίνεση των ασθενών να του αποστέλλουν τα αποτελέσματα και απαξίωνε όλους τους γιατρούς. Μάλιστα, δεν επιβεβαίωνε τις γνωματεύσεις άλλων ιατρών και χορηγούσε δικά του «φάρμακα» σε ενέσιμη μορφή λέγοντας ότι είναι εξιδεικευμένα σκευάσματα από την Ελβετία.

Διαφήμιζε δε τις υψηλές γνωριμίες του με πολιτικούς, δικαστές και υψηλόβαθμα στελέχη της Αστυνομίας την ώρα που δήλωνε στέλεχος του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού.

Ο κατηγορούμενος φέρεται να έλεγε πως ήταν ομοτράπεζος του Βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας ενώ σε άλλες περιπτώσεις εμφανιζόταν ως πιλότος που έταζε ακόμη και μεταθέσεις σε φαντάρους και αστυνομικούς. Είναι ενδεικτική η περίπτωση ενός εξαπατημένου αγγειοχειρουργού, τον οποίο είχε πείσει ότι  θα έκανε… Ταξίαρχο της ΕΛ.ΑΣ. Μάλιστα, φέρεται να τον έβαλε να αγοράσει στολή για την ορκωμοσία, που είχε αναβληθεί λόγω… κορονοϊού, ενώ του πήγε το ξίφος!

Ο  47χρονος, σύμφωνα με τις αρχές, είχε φτιάξει ακόμη και εταιρεία με έδρα την Σαουδική Αραβία προκειμένου να μεσολαβήσει για την αγοραπωλησία 1.200 στρεμμάτων γης στην Κρήτη, ισχυριζόμενος  ότι το 60% των μετοχών θα είχαν στελέχη της τότε κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.


Φωτογραφίες - Βίντεο: Γιάννης Κέμμος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου