Τρίτη 30 Ιουνίου 2020

ΠΟΕΔΗΝ: Συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας για τα βαρέα και ανθυγιεινά

«Ζητάμε την ένταξή μας χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση στις εισφορές και στην αναγνώριση του ασφαλιστικού βίου»

Σε 4ωρη παναττική στάση εργασίας προχωρά σήμερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) ζητώντας την ένταξη των εργαζομένων στα βαρέα και ανθυγιεινά.

Οι εργαζόμενοι δίνουν ραντεβού στις 9:30 στο υπουργείο Εργασίας.



«Πέραν του κορονοϊού οι Υγειονομικοί είναι εκτεθειμένοι συνεχώς σε λοιμώδη νοσήματα (Ηπατίτιδα, φυματίωση, AIDS κλπ). Έχουν τρυπηθεί με βελόνες στη διάρκεια της νοσηλείας. Αδυνατούν να προσφέρουν ασφαλείς υπηρεσίες 67 ετών» λέει μεταξύ άλλων η ΠΟΕΔΗΝ.

«Ζητάμε την ένταξή μας χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση στις εισφορές και στην αναγνώριση του ασφαλιστικού βίου. Η Επιτροπή που έχει συσταθεί στο υπουργείο Εργασίας έχει ως αντικείμενο την συνέχιση χορήγησης Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας, για το οποίο ζητάμε διπλασιασμό και επέκταση στις άλλες ειδικότητες» προσθέτει στην ανακοίνωσή της.

«Δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπίζονται οι εργαζόμενοι του ιδίου φορέα, ιδίων επαγγελμάτων, με διαφορετικό ασφαλιστικό τρόπο. Όσοι προέρχονται από ασφαλιστικό φορέα το Δημόσιο δεν είναι ενταγμένοι στα ΒΑΕ και όσοι προέρχονται από ασφαλιστικό φορέα το ΙΚΑ είναι ενταγμένοι» αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου