Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020

Σε ποια ηλικία αρχίζει να μικραίνει το πeος

Το ανθρώπινο σώμα αλλάζει με την πάροδο των ετών και αυτό συμβαίνει και στους άνδρες και στις γυναίκες. 


Ένα από αυτά τα πράγματα που αλλάζουν στο ανδρικό σώμα είναι το πέος και στην πραγματικότητα στο μέγεθός του αλλά και σε σχήμα.

Πέρα από την μείωση που εμφανίζεται στην ανδρική σeξουαλική λειτουργία λόγω των μειωμένων επιπέδων τεστοστερόνης η ηλικία επηρεάζει και το μέγεθος του πέους και των όρχεων. Τι δείχνουν οι έρευνες σχετικά με το μέγεθος;

Οι ειδικοί λένε ότι όταν ο άνδρας περνάει την σeξουαλική του ακμή δηλαδή περίπου τα 30 του χρόνια ζωής και οδεύει προς την μέση ηλικία, τότε μεταξύ των 40 και των 70 ετών, το ποσοστό των ικανών ανδρών πέφτει από το 60% στο 30%.

Η μείωση τυπικά δεν είναι δραματική σε έναν άνδρα, μπορεί ωστόσο να είναι διακριτή. «Αν το πέος ενός άνδρα σε στύση είναι 15 εκατοστά όταν είναι στα 30, μπορεί να είναι 12,5 ή 14 όταν φτάσει τα 60 ή 70», υποστηρίζουν οι ειδικοί.

Τι προκαλεί, όμως, τη σμίκρυνση του πέους; Τουλάχιστον δύο μηχανισμοί ευθύνονται, λένε οι ειδικοί. Ο ένας μηχανισμός είναι η αργή εναπόθεση λιπαρών ουσιών μέσα σε μικροσκοπικές αρτηρίες του πeους. Αυτές είναι που εμποδίζουν τη ροή του αίματος στο όργανο. Αυτή η διαδικασία η οποία είναι γνωστή και ως αθηροσκλήρωση είναι η ίδια που συμβάλλει στην έμφραξη μέσα στις στεφανιαίες αρτηρίες, που είναι κύρια αιτία καρδιακής προσβολής.

Ο δεύτερος μηχανισμός ο οποίος ευθύνεται είναι η σταδιακή συσσώρευση σχετικά ανελαστικού κολλαγόνου μέσα στην ελαστικά ινώδη θήκη που περιβάλλει τα σηραγγώδη σώματα. Οι στύσεις συμβαίνουν όταν αυτά γεμίσουν με αίμα. Οι αποφράξεις των αρτηριών του πέους -και των σηραγγωδών σωμάτων- σημαίνουν μικρότερες στύσεις.

 πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου