Παρασκευή 12 Ιουνίου 2020

Συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης από το «Χαμόγελο του Παιδιού»

«Οι ελλείψεις λόγω πανδημίας και δυσμενών οικονομικών συνθηκών επιδεινώθηκαν δραματικά»

Τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης συγκεντρώνει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε όλη την Ελλάδα και καλεί πολίτες και φορείς να στηρίξουν αυτήν την πρωτοβουλία, δεδομένου ότι ο αριθμός των οικογενειών που δεν μπορούν να καλύψουν ούτε τα στοιχειώδη για τα παιδιά τους αυξάνεται συνεχώς.

«Οι ελλείψεις επιδεινώθηκαν δραματικά κατά την περίοδο της πανδημίας, κάνοντας ακόμη πιο επιτακτική την ανάγκη εξεύρεσης λύσης για την κάλυψη των ολοένα αυξανόμενων αιτημάτων για υποστήριξη, στα οποία καλείται να ανταποκριθεί ο οργανισμός», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ενώ επισημαίνεται ότι λόγω σοβαρών προβλημάτων διαβίωσης πολλές από αυτές τις οικογένειες στερούνται ακόμη και τα βασικά.

Τα ράφια στα Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας, που λειτουργεί ο οργανισμός πανελλαδικά, παρουσιάζουν σοβαρές ελλείψεις σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, ως συνέπεια της πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης και των δυσμενών οικονομικών συνθηκών στη χώρα μας, όπως τονίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Όπως το 2019, σημειώνει ο οργανισμός, παρά τις τεράστιες δυσκολίες, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στήριξε πανελλαδικά 13.639 παιδιά και τις οικογένειές τους με σοβαρά προβλήματα διαβίωσης, ενώ καλύφθηκαν 24.495 αιτήματα για υλική υποστήριξη (τρόφιμα, ρούχα παιχνίδια, βρεφικά είδη, έπιπλα).

Η συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων πραγματοποιείται στα Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας σε όλη την Ελλάδα.

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου