Σάββατο, 13 Ιουνίου 2020

Συνεχίζονται οι προσπάθειες για να τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά στο Άγιο Όρος

Καλύτερη η σημερινή εικόνα - Στο σημείο επιχειρούν 20 οχήματα, ένα ελικόπτερο και δύο καναντέρ

Βελτιωμένη φαίνεται πως είναι η εικόνα από την πυρκαγιά που καίει από το μεσημέρι της Παρασκευής στον κόλπο «Αράπης» στο βόρειο ακρωτήριο του Αγίου Όρους, απέναντι από τα Νέα Ρόδα, σε απόσταση ασφαλείας από την Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Χιλανδαρίου.

Πάντως, σύμφωνα όσα δήλωσε ο επικεφαλής του αυτόνομου Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μπάμπης Στεργιάδης, η φωτιά δεν έχει τεθεί ακόμη υπό έλεγχο κάτι που δεν αποκλείεται να γίνει αργά το μεσημέρι.

«Αν όλα πάνε καλά και δεν αλλάξουν οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν αυτή τη στιγμή στην περιοχή, τότε δεν αποκλείεται η φωτιά να τεθεί σε έλεγχο μέχρι αργά το μεσημέρι», επισήμανε ο κ. Στεργιάδης.

Στο σημείο επιχειρούν από το πρωί με ρίψεις νερού δύο καναντέρ και ένα ελικόπτερο της πυροσβεστικής, ενώ παραμένουν οι 59 πυροσβέστες, τα 20 οχήματα και οι τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον κ. Στεργιάδη, στο σημείο βρίσκονται δύο μπουλντόζες και ένας εκφορτωτής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, προκειμένου να συμβάλουν στο έργο δημιουργίας αντιπυρικών ζωνών.

«Υπάρχει ένα μέτωπο φωτιάς έκτασης 700-800 στρεμμάτων. Η ένταση της φωτιάς και της φλόγας έχει πέσει. Καίγεται δασική έκταση στο ακρωτήριο Αράπης. Δεν υπάρχει κίνδυνος για κάποια Μονή», δήλωσε ο κ. Στεργιάδης. Η φωτιά καίει πεύκα και πουρνάρια.

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου