Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020

Τα τέσσερα κλασικά λάθη που ακυρώνουν τη δίαιτα που κάνεις

Αυτά πρέπεινα προσέχεις

Το καλοκαίρι είναι συνήθως η εποχή που ξεκινάμε δίαιτα αλλά όχι πάντα με μεγάλη επιτυχία.

Σίγουρα βοηθάει το γεγονός ότι μπορούμε να τρώμε περισσότερα φρούτα και λιγότερα βαριά φαγητά αλλά και πάλι υπάρχουν κάποια κλασικά λάθη που μπλοκάρουν τη δίαιτά σου.

Δες τέσσερα από αυτά...

Απορρίπτεις ολόκληρη κατηγορία φαγητού

Μπορεί να νομίζεις ότι είναι καλό να κόβεις πχ όλους τους υδατάνθρακες αλλά αυτό δεν είναι το σωστό. Αντιθέτως είναι μια τακτική που αποδίδει μόνο για λίγο καιρό. Όταν το κάνεις αυτό, το σώμα αρχίζει να επαναστατεί και στο τέλος καταλήγεις να τρως υπερβολικές ποσότητες από αυτό που έχεις απορρίψει!

Κάθεσαι για πολλή ώρα

Αν κάθεσαι για πολλή ώρα μπροστά στην τηλεόραση και δεν κινείσαι τότε καμιά δίαιτα δεν μπορεί να σώσει. Η δίαιτα θέλει και άσκηση για να επιφέρει και απώλεια κιλών.

Κάνεις υπερβολές στη σειρά της δίαιτας

Το να μην τρως μια ολόκληρη μέρα επειδή το προηγούμενο βράδυ ξέφυγες και έφαγες πίτσα δεν είναι λύση. Ίσα ίσα είναι ο λόγος που σου μπλοκάρει το μεταβολισμό και δεν χάνεις κιλά.

Καταναλώνεις κρυμμένη ζάχαρη

Η ζάχαρη είναι παντού, ακόμη και σε τροφές που δεν φαντάζεσαι. Οι μεγαλύτεροι ένοχοι βρίσκονται συχνά στους τυποποιημένους χυμούς, στα αναψυκτικά, στα αρτοσκευάσματα, στα αθλητικά ποτά, στις έτοιμες σάλτσες. Διάβαζε πάντα τις ετικέτες πριν τα καταναλώσεις.

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου