Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020

1821 – Ο Μανούσος Μανουσάκης δηλώνει έτοιμος για το νέο του τηλεοπτικό βήμα

"Προσπαθώ, σχεδιάζω και οραματίζομαι..."

Δύο επεισόδια πριν το «Κόκκινο ποτάμι» ολοκληρωθεί, ο Μανούσος Μανουσάκης μίλησε στο Tv Έθνος και τον δημοσιογράφο Άκη Φωτόπουλο για το νέο του τηλεοπτικό εγχείρημα. Τι θα ακολουθήσει, αλήθεια, την σειρά εποχής του OPEN.

«Προσπαθώ, σχεδιάζω και οραματίζομαι να κάνω μια σειρά για το 1821» σημειώνει χαρακτηριστικά ο δημιουργός πολλών τηλεοπτικών επιτυχιών, Μανούσος Μανουσάκης
. «Για το μεγαλείο του Αγώνα και για τη μικρότητα της πολιτικής. Θα ξεκινάει από τον απαγχονισμό του Γρηγορίου του Ε’ και θα τελειώνει στη ναυμαχία του Ναβαρίνου. Περνάει όλη αυτή η κοινωνική, πολιτική και ηρωική περίοδος μέσα από τα μάτια δυο ερωτευμένων νέων.

Τι αίσθηση σας άφησε το «Κόκκινο ποτάμι»;

Ήταν μια τεράστια δουλειά. Επί 14 μήνες κάναμε συνεχή γυρίσματα σε καθημερινή βάση, με μια μικρή διακοπή πέντε ημερών πέρυσι τον Αϋγουστο. Αυτό που μου άφησε αυτή η δουλειά ήταν μια γνώση παραπάνω στην τέχνη μας. Επίσης, από αυτή την δουλειά μένει η δημιουργία μιας τεράστιας παρέας που αποτελείται από τους 3000 κομπάρσους, τους 180 ηθοποιούς, από τα 45 μέλη του συνεργείου και από τις εκατοντάδες χιλιάδες των θεατών μας.

Ήταν μια ακριβή παραγωγή για τα ελληνικά δεδομένα;

Ήταν πάρα πολύ ακριβή παραγωγή, γιατί μέσα σε αυτή την παραγωγή την αξία την έδωσε η ψυχή των συμμετεχόντων και η ψυχή δεν είναι ένα μέτρο που μετριέται στο Χρηματιστήριο.

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου