Πέμπτη, 9 Ιουλίου 2020

Βόλος:13χρονος τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο σε καρότσα αγροτικού

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που ξεκίνησε από τον Βόλο θα τον παραλάμβανε στο μέσο της διαδρομής

Σε καρότσα αγροτικού αυτοκινήτου μεταφερόταν στο Αχιλλοπούλειο χθες το βράδυ σοβαρά τραυματισμένο μετά από τροχαίο ατύχημα έξω από Τρίκερι 13χρονος.

Το παιδί, σύμφωνα με το taxydromos.gr τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι και χρειαζόταν επειγόντως παροχή πρώτων βοηθειών. Δυστυχώς, ασθενοφόρο από το Κέντρο Υγείας Αργαλαστής δεν μπορούσε να πάει στο τροχαίο καθώς δεν υπήρχε οδηγός και ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο από το ΕΚΑΒ Βόλου.

Προκειμένου να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος και το παιδί κινδυνεύσει ο ανήλικος μεταφερόταν σε καρότσα αγροτικού στις 22:30. Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που ξεκίνησε από τον Βόλο θα τον παραλάμβανε στο μέσο της διαδρομής.

Οι κάτοικοι του Τρικερίου ήταν όλοι αναστατωμένοι. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ατύχημα σημειώθηκε με μηχανάκι. Στο τροχαίο τραυματίστηκε ακόμη ένας νεαρός ηλικίας 18 ετών, ελαφρύτερα όμως. Το τροχαίο σημειώθηκε ένα χιλιόμετρο έξω από το Τρίκερι ενώ οι δύο φίλοι έπαιζαν υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής υπάρχουν τέσσερις οδηγοί ασθενοφόρων ενώ κανονικά θα έπρεπε να υπάρχουν έξι. Τα κενά έχουν ως αποτέλεσμα να υπάρχουν ακάλυπτες βάρδιες. Εργαζόμενοι στα Κέντρα Υγείας επισήμαναν ότι οι ακάλυπτες βάρδιες είναι πολύ σοβαρό πρόβλημα, αφού μία ανθρώπινη ζωή μπορεί κυριολεκτικά να παιχτεί σε ένα πεντάλεπτο.

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου