Τρίτη 14 Ιουλίου 2020

Έκαψαν το αυτοκίνητο πρώην Αρχιφύλακα των φυλακών Δομοκού – «Κινδύνεψαν οικογένειες με παιδιά, δεν μπορούσαμε να αναπνεύσουμε»

Υπήρχαν απειλές λέει ο ίδιος - Φωτογραφίες από το σημείο

Στις φλόγες τυλίχτηκε τα ξημερώματα το αυτοκίνητο του πρώην Αρχιφύλακα των φυλακών Δομοκού Γιώργου Γκίζα.
Το αυτοκίνητο ήταν στην πυλωτή της πολυκατοικίας, όπου διαμένει με την οικογένειά του στη Λαμία. Στις 3:30 τα ξημερώματα οι ένοικοι πετάχτηκαν από τα κρεβάτια τους, ενώ πυκνοί καπνοί «έπνιξαν» τα διαμερίσματα.

Του ανταποκριτή μας από το lamiareport.gr στη Στερεά Ελλάδα

«Κινδύνεψαν οικογένειες με παιδιά. Το σπίτι μας γέμισε ξαφνικά καπνούς. Δεν μπορούσαμε να αναπνεύσουμε....», είπε στο LamiaReport ένας από τους ενοίκους του πρώτου ορόφου.

«Κατεβήκαμε κάτω και είδαμε να καίγεται το αυτοκίνητο του Αρχιφύλακα και πήραμε αμέσως τηλέφωνο την Πυροσβεστική, ενώ προσπαθήσαμε και από μόνοι μας να σβήσουμε τη φωτιά αλλά δεν τα καταφέραμε...», είπε ένας άλλος ένοικος.

Εκτός από το αυτοκίνητο του Αρχιφύλακα έπαθαν ζημιές ένα ακόμη αυτοκίνητο και μια μηχανή που ήταν δίπλα, που βρέθηκε στο στόχαστρο, των δραστών.

Είχε δεχτεί απειλές

Ο Γιώργος Γκίζας την ώρα του έγινε ο εμπρησμός ήταν υπηρεσία στις φυλακές Δομοκού. Ενημερώθηκε από τη σύζυγό του για την επίθεση και αμέσως έφτασε στη Λαμία, όπου ακόμα οι πυροσβέστες έσβηναν τη φωτιά από το αυτοκίνητο το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς.

«Όλοι το ήξεραν ότι είμαι στόχος. Υπήρχαν απειλές. Όλοι τα γνωρίζουν αυτά και υπάρχουν και έγγραφα στις Αρχές που το επιβεβαιώνουν. Κανείς δεν ασχολήθηκε....», είπε στο LamiaReport ο πρώην Αρχιφύλακας.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Αρχιφύλακας Γιώργος Γκίζας, ήταν αυτός που διαδέχτηκε στις φυλακές Δομοκού τον αδικοχαμένο συνάδελφό του Μάκη Γκαλιμάνη, η δολοφονία του οποίου ακόμα δεν έχει εξιχνιαστεί.

Τον περασμένο Μάρτιο ο Αρχιφύλακας Γιώργος Γκίζας καρατομήθηκε μαζί με τον τότε Διευθυντή των φυλακών από τη νέα ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Δείτε φωτογραφίες από το σημείο












0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου