Πέμπτη 23 Ιουλίου 2020

Εκπρόσωπος Πυροσβεστικής: Πάρα πολλές οι διάσπαρτες εστίες στην Κορινθία, σε δύο σημεία τα μεγαλύτερα προβλήματα

Ανανεώθηκαν και ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις- Πάνω από 256 πυροσβέστες επιχειρούν στην περιοχή 

Δύσκολη μάχη δίνουν από χθες το πρωί ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις στην Κορινθία, όπου μαίνεται η φωτιά που ξεκίνησε στις Κεχριές, με πολλές διάσπαρτες εστίες και διαρκείς αναζωπυρώσεις.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σώματος Βασίλης Βαθρακογιάννης εξήγησε πως παραμένουν πάρα πολλές διάσπαρτες ενεργές εστίες, ενώ το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται σε δύο σημεία, στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη και κοντά στον οικισμό Γαλατάκι.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή ανανεώθηκαν και ενισχύθηκαν, τόνισε ο κ. Βαθρακογιάννης, και πλέον στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν τουλάχιστον 256 πυροσβέστες και 15 πεζοπόρα τμήματα, από εδάφους. Με το πρώτο φως της ημέρας άρχισαν και οι ρίψεις νερού από εναέρια μέσα.



Αναφορικά με το εάν προβληματίζει την Πυροσβεστική η προέλευση της φωτιάς, ο εκπρόσωπος τόνισε πως από την πρώτη στιγμή ο αρχηγός του Σώματος έστειλε κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, σημειώνοντας πως είναι όλα σε εξέλιξη και τα αίτια διερευνώνται.

Η καλή εξέλιξη, όπως την περιέγραψε, είναι ότι ήταν πολύ βοηθητικές οι καιρικές συνθήκες στη διάρκεια της νύχτας. «Και τώρα δεν έχουμε έντονους ανέμους» περιέγραψε για την κατάσταση που επικρατεί τώρα στην περιοχή.

«Επιχειρείται να περιοριστούν και οι δύο εστίες» κατέληξε.


Η μεγάλη φωτιά στην Κορινθία εκδηλώθηκε σε δασική έκταση κοντά σε τρεις οικισμούς του τοπικού διαμερίσματος Ξυλοκέριζας. Οι περιοχές Δήμες, Καστράκι και Γαλατάκι εκκενώθηκαν από χθες νωρίς το μεσημέρι.

Περίπου 4000 κάτοικοι έχουν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους ενώ αυτή τη στιγμή δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές. Η μάχη των Πυροσβεστών με τις φλόγες ήταν ολονύχτια. Ωστόσο όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, έχουν καεί ζώα ενώ πολύ μεγάλες καταστροφές έχουν υποστεί καλλιέργειες με ελιές και σταφίδες. Ζημιές έχουν υποστεί και σπίτια κυρίως στους εξωτερικούς χώρους.

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου