Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020

Επίθεση με τσεκούρι στην Κοζάνη: «Δεν υπάρχουν λόγια να εκφράσουν όσα νιώθουμε» λέει η οικογένεια του 45χρονου

«Στεκόμαστε νοερά δίπλα σε όλους εσάς» - Ο δράστης θα μεταφερθεί στον Κορυδαλλό

Σοκαρισμένη δηλώνει η οικογένεια του 45χρονου που επιτέθηκε χθες με τσεκούρι στους υπαλλήλους της ΔΟΥ Κοζάνης.

Ο άνδρας κρίθηκε προφυλακιστέος, με ομόφωνη απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα.

Δεν ανέφερε το παραμικρό στο Δικαστικό Μέγαρο Κοζάνης για τις πράξεις του, ενώ την ίδια στάση κράτησε κατά την κράτηση του και στο αστυνομικό μέγαρο. Σύμφωνα με την Αστυνομία θα μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού.

«Δεν υπάρχουν λόγια να εκφράσουν όσα νιώθουμε αυτή την στιγμή, για το αποτρόπαιο και πρωτοφανές έγκλημα που διέπραξε ο υιός μας. Η σκέψη μας είναι αποκλειστικά και μόνο σε εσάς· στα θύματά του και στους συγγενείς τους, που εντελώς αδόκητα, άνευ οποιασδήποτε λογικής εξήγησης και αιτίας, ζείτε πρωτόγνωρες, δραματικές στιγμές» διαμηνύει μέσω του δικηγόρου της Ζήση Βρίκο η οικογένεια.

«Μοιραζόμαστε το σοκ, τον πόνο και την αγανάκτηση μαζί σας. Ξέρουμε βέβαια ότι ένας απλός λόγος από εμάς προς εσάς δεν μπορεί να βοηθήσει την κατάσταση, ούτε ασφαλώς να ανατρέψει μια τέτοια φρικαλεότητα.

Συντετριμμένοι. Αδύναμοι ψυχικά να επικοινωνήσουμε μαζί σας έστω για έναν λόγο παραμυθίας και συγνώμης. Στεκόμαστε νοερά δίπλα σε όλους εσάς, και ενώνουμε τις προσευχές μας, με την ευχή να έχει αποφευχθεί το χειρότερο».

«Δεν είχε ψυχολογικά προβλήματα»

Mιλώντας στο kozan.gr o δικηγόρος ανέφερε πως η οικογένειά του δεν μπορεί να αποδώσει κανένα κίνητρο και καμιά σύνδεση με τον τόπο που επέλεξε και τους ανθρώπους που στοχοποίησε.

Μια σύνδεση που θα μπορούσε να υπάρξει με την εφορία, όπως είπε ο κ.Ζήσης, αφορά μια προ 20ετιας υπόθεση της οικογένειας, αλλά γι’ αυτή ο δράστης δεν είχε αναφέρει τίποτα τα τελευταία χρόνια.

Επίσης ο δικηγόρος διευκρίνισε, με βάση πάντα τα λεγόμενα της οικογενείας, πως ο δράστης δεν αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα.



Μάχη δίνει ο 56χρονος εφοριακός

Οι τρεις τραυματισμένοι εφοριακοί μεταφέρθηκαν το βράδυ της Πέμπτης με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ από το Μαμάτσειο νοσοκομείο Κοζάνης στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γ. Παπανικολάου».

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στη Β΄ Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Παπανικολάου ο 56χρονος τον οποίο τραυμάτισε χτες με τσεκούρι 45χρονος στη ΔΟΥ Κοζάνης. Ο 56χρονος υποβλήθηκε σήμερα σε δεύτερη επέμβαση για αποσυμφόρηση αιματώματος στο κεφάλι.

Κατά την ίδια επίθεση τραυματίστηκαν και δύο γυναίκες 67 και 47 ετών αντίστοιχα που επίσης νοσηλεύονται στο Παπανικολάου.

Η 67χρονη, αφού εκτιμηθεί η κατάστασή της και δοθεί η έγκριση από νευροχειρουργούς, αναμένεται να υποβληθεί την ερχόμενη Δευτέρα σε γναθοχειρουργική επέμβαση σε συνεργασία με ωτορινολαρυγγολόγο, οφθαλμίατρο και νευροχειρουργό. Νοσηλεύεται διασωληνωμένη στη Β΄ΜΕΘ του Παπανικολάου.

Τέλος, η 47χρονη είναι σε καλύτερη κατάσταση από τους δύο άλλους τραυματίες και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στην Νευροχειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου.

(εξωτερική φωτογραφία αρχείου)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου