Τετάρτη 1 Ιουλίου 2020

Εξάρχεια: Αντιεξουσιαστές ανακατέλαβαν τα κτίρια που είχε εκκενώσει η ΕΛ.ΑΣ

Δείτε το βίντεο με τις βαριοπούλες και τα σφυριά

Στην ανακατάληψη των κτιρίων στην οδό Δερβενίων, στα Εξάρχεια, που είχαν εκκενωθεί τις προηγούμενες ημέρες από την Αστυνομία μετά από επιχείρηση της Παρασκευής (26/06), προχώρησαν άτομα του αντεξουσιαστικού χώρου.

Μάλιστα, αναρτήθηκε και σχετικό βίντεο, που τους δείχνει να γκρεμίζουν με βαριοπούλες, σφυριά και διάφορα άλλα αντικείμενα τους τσιμεντόλιθους με τους οποίους είχε γίνει το σφράγισμα των εισόδων.

Υπενθυμίζεται ότι, κατά την εκκένωση δύο κτιρίων που τελούσαν υπό κατάληψη από το 2015, στην οδό Δερβενίων 56 και 52, δεν εντοπίστηκαν άτομα στον χώρο, αλλά φέρεται να βρέθηκαν διάφορα αντικείμενα, όπως κράνη, πυροσβεστήρες και κοντάρια.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ είχε αποκλειστεί η ευρύτερη περιοχή. Θα ακολουθήσει η διαδικασία σφραγίσματος των κτιρίων.

Το κείμενο κάτω από το βίντεο γράφει: «Τα ξημερώματα της Παρασκευής 26 Ιουνίου 2020 δεκάδες αστυνομικοί εκδίωξαν την κατάληψη "Dervenion 56" που φιλοξενούσε πρόσφυγες στην περιοχή των Εξαρχείων. Το βράδυ της ίδιας ημέρας, περίπου 250 άτομα συγκεντρώθηκαν σε αλληλεγγύη και διαδήλωσαν, μια διαμαρτυρία που οδήγησε στην ανακατάληψη της οδού Δερβενίων, όπου αλυσίδες διαδηλωτών σε κάθε πλευρά του δρόμου, δημιουργώντας ανθρώπινα οδοφράγματα, διατήρησε την απρόσκοπτη ανάληψη της κατάληψης. Λίγα λεπτά αργότερα δεκάδες αστυνομικοί  πλημμύρισαν την περιοχή, αλλά ήταν ήδη πολύ αργά. Η κατάληψη είχε ανακαταληφθεί».

Δείτε το βίντεο:



πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου