Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020

Αυτά είναι τα reality και τα talent shows που θα δούμε τη νέα σεζόν

Όλα όσα πρόκειται να έρθουν στις τηλεοράσεις μας από το φθινόπωρο.

Reality και talent shows θα μονοπωλήσουν και πάλι πολλές ώρες προγράμματος στα κανάλια από το φθινόπωρο.

Οι προετοιμασίες είναι γοργές και στόχος των ανθρώπων των τηλεοπτικών σταθμών είναι να προλάβουν μια δεύτερη έξαρση του κορονοϊού, που ενδεχομένως να τινάξει τα σχέδιά τους στον αέρα. Μόδα, μαγειρική, συγκατοίκηση, πίστα, έρωτας…

Η νέα σεζόν έχει προγράμματα για κάθε γούστο και κάθε… επίπεδο και, απ’ ό,τι φαίνεται, το ριάλιτι ήρθε και πάλι για να μείνει!

Στο περιοδικό Τηλέραμα, ο Βασίλης Ανδριτσάνος συγκέντρωσε όλα όσα πρόκειται να… μας συμβούν τηλεοπτικά τους επόμενους μήνες.

ΣΚΑΪ

Πρωταθλητής των ριάλιτι παιχνιδιών και τάλεντ σόου θα είναι τη χρονιά 2020-2021 το κανάλι του Νέου Φαλήρου. Η αρχή γίνεται, όπως όλα δείχνουν, την Κυριακή 30 Αυγούστου με τον βασιλιά των ριάλιτι, το «Big Brother». Το παιχνίδι συγκατοίκησης, που ήταν να βγει στον αέρα τον περασμένο Μάρτιο και μπήκε στον πάγο λόγω κορονοϊού, φιλοδοξεί να ξεκινήσει τώρα. Τη φιλοδοξία αυτή μοιράζεται φυσικά και ο παρουσιαστής του, Χάρης Βαρθακούρης, στην παρθενική του εμφάνιση στον ρόλο αυτόν. Εκτός από τους 16+4 παίκτες, την παράσταση αναμένεται να κλέψει ο Ανδρέας Μικρούτσικος στην τηλεοπτική του επιστροφή ύστερα από χρόνια. Στον «Μεγάλο Αδελφό» θα είναι υπεύθυνος για το «Δωμάτιο της Αλήθειας» (κοινώς, θα βάζει φιτιλιές στους παίκτες), ενώ στο κυριακάτικο live θα σχολιάζει τα τεκταινόμενα μαζί με μια γυναίκα δημοσιογράφο. Στο α’ μισό της νέας σεζόν θα δούμε και τον νέο κύκλο του «The Voice», με παρουσιαστή τον Γιώργο Λιανό, την ίδια κριτική επιτροπή (Έλενα Παπαρίζου, Σάκης Ρουβάς, Ελεωνόρα Ζουγανέλη, Πάνος Μουζουράκης) και ένα αγόρι στο backstage. Από την απογευματινή ζώνη δεν θα λείψει το «My style rocks» με την Κατερίνα Στικούδη, που πέρυσι την άνοιξη έμεινε στη μέση. Θα συμμετάσχουν οι ίδιες διαγωνιζόμενες και πολλές καινούριες, ενώ και η κριτική επιτροπή (Έλενα Χριστοπούλου, Στέλιος Κουδουνάρης, Λάκης Γαβαλάς) παραμένει η ίδια. Τα Σαββατοκύριακα αρχικά και καθημερινά από τον Ιανουάριο θα προβάλλεται το «Makeover», που φαίνεται πως θα έχει μόνο εκφωνητή και όχι παρουσιαστή. Οι παίκτριες θα πρέπει να αλλάξουν εμφάνιση και να κλέψουν την παράσταση. Ειδικοί και επιστήμονες από διάφορους χώρους, διάσημοι στον τομέα τους (μαλλιά, μακιγιάζ, πλαστική χειρουργική, ψυχολογία, στιλ κ.λπ.), θα αναλάβουν να μεταμορφώσουν τις παίκτριες. Στο β’ μισό της σεζόν επιστρέφει ο νέος κύκλος του «Survivor», πάλι με τους Σάκη Τανιμανίδη και Γιώργο Λιανό, πάλι στον Άγιο Δομίνικο, πάλι με «Διάσημους» και «Μαχητές», σε άλλες όμως παραλίες και με άλλα παιχνίδια και αγωνίσματα. Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται το λανσάρισμα του διαφορετικού και άκρως επιτυχημένου τάλεντ σόου «The Μasked Singer», που θα ξεκινήσει τον Μάρτιο του 2021 με παρουσιαστή τον Σάκη Ρουβά. Εδώ 16 διάσημοι τραγουδιστές-παίκτες φορούν ειδικά διαμορφωμένα κοστούμια και προσπαθούν να κρατηθούν όσο περισσότερο μπορούν στο παιχνίδι βάσει της ψηφοφορίας του κοινού. Όταν φτάσει η ώρα να αποχωρήσουν, αποκαλύπτουν την αληθινή τους ταυτότητα. Για την κριτική επιτροπή θεωρούνται σίγουροι ο Νίκος Μουτσινάς και ο Χάρης Βαρθακούρης, ενώ επαφές έχουν κάνει η Ελένη Φουρέιρα και η Τάμτα. Διάσημος Έλληνας σχεδιαστής ετοιμάζει τα κοστούμια των παικτών, που θα στοιχίσουν πάνω από 20.000 ευρώ το καθένα!

STAR

Το κανάλι που έκανε και πάλι μόδα τα ριάλιτι προγράμματα, επαναφέροντας παλιές επιτυχίες στο σήμερα και ανανεώνοντας την επαφή τους με το κοινό, φυσικά δεν θα μπορούσε παρά να συνεχίσει την ίδια συνταγή και τη νέα σεζόν. Εντατικά είναι τα γυρίσματα του «Greece’s Next Top Model», που επιστρέφει για την 3η σεζόν του, αυτή τη φορά με τη συμμετοχή και αγοριών μοντέλων (ή υποψήφιων μοντέλων). Μετά την αποχώρηση της Ηλιάνας Παπαγεωργίου, η κριτική επιτροπή, εκτός από τους Βίκυ Καγιά, Άγγελο Μπράτη και Δημήτρη Σκουλό, αποκτά και τη Ζενεβιέβ Μαζαρί, ενώ σύμβουλος των παικτών αναλαμβάνει το μοντέλο Γιώργος Καράβας. Ετοιμαστείτε για νέες δοκιμασίες, αλλά και διαφορετική δυναμική, καθώς πλέον θα συγκατοικούν κορίτσια και αγόρια! Οι οντισιόν ξεκίνησαν εδώ και εβδομάδες και στόχος της παραγωγής είναι να «φορτώσει» πολλά επεισόδια μες στο καλοκαίρι, ώστε με το ξεκίνημα της σεζόν σχεδόν όλο το πρότζεκτ να είναι έτοιμο και να μην κινδυνέψει με διακοπή! Φυσικά συνεχίζεται το «Shopping Star» της Βίκυς Καγιά, η συνήθεια που έγινε λατρεία στη μεσημβρινή ζώνη, με τη διαφορά ότι φέτος στα μαγαζιά τις παίκτριες θα υποδέχονται πωλήτριες που θα φορούν μάσκα! Στο β’ μισό της σεζόν θα δούμε και τον νέο κύκλο του «MasterChef». Τα γυρίσματα της 5ης σεζόν στο STAR ξεκινούν τον Σεπτέμβριο (λίγο νωρίτερα από πέρυσι), ώστε μια ενδεχόμενη έξαρση της πανδημίας να μη σταθεί εμπόδιο στο πρόγραμμα. Οι τρεις σεφ Σωτήρης Κοντιζάς, Πάνος Ιωαννίδης και Λεωνίδας Κουτσόπουλος, καθώς και όλη η παραγωγή είναι μια δεμένη ομάδα, που τηρεί τα μέτρα και δουλεύει σε ελεγχόμενο περιβάλλον, ώστε να μη διακοπούν τα γυρίσματα ούτε λεπτό και η τροφοδοσία του προγράμματος με νέα επεισόδια να είναι αδιάλειπτη. Επιπλέον, το κανάλι της Κηφισιάς έχει αποκτήσει τα δικαιώματα μετάδοσης του «Dancing with the stars» και, ενώ αρχικά υπήρχε η σκέψη να βγει τον Μάρτιο, προς το παρόν τα σχέδια έχουν παγώσει. Ο λόγος; Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό πρότζεκτ, με μεγάλο πλατό, που για να βγει καλό θέλει σωστή προετοιμασία, στήσιμο και παρουσία κοινού και αυτή η στιγμή δεν είναι για να παίρνει κανείς ρίσκο.

ALPHA


Στροφή στο ριάλιτι κάνει φέτος και το κανάλι της Κάντζας. Οι άνθρωποι του ALPHA διατηρούν μεν τη μυθοπλασία τους, ρίχνουν όμως στη μάχη της τηλεθέασης και παιχνίδια που έχουν δείξει ότι αρέσουν σε μεγάλη μερίδα του κοινού. Το μεγάλο στοίχημα του σταθμού είναι το ριάλιτι «The Βachelor». Ένας περιζήτητος εργένης καλείται να διαλέξει τη γυναίκα των ονείρων του ανάμεσα σε τουλάχιστον 20 παίκτριες. Την πρώτη νύχτα ο εργένης θα υποδεχτεί τις γυναίκες στη βίλα στην Αττική όπου θα διαμένουν όλοι τους και στο πάρτι που θα ακολουθήσει θα έχει την ευκαιρία να τις γνωρίσει λίγο καλύτερα. Στο τέλος της βραδιάς θα μοιράσει κόκκινα τριαντάφυλλα σε εκείνες που… θα του κάνουν κλικ. Όσες δεν λάβουν λουλούδι θα αποχωρήσουν αμέσως. Τις επόμενες εβδομάδες η διαδικασία θα επαναλαμβάνεται, με τον εργένη να βγαίνει σε ομαδικά και ατομικά ραντεβού και έπειτα να μοιράζει τριαντάφυλλα και να έχουμε χαμόγελα, αλλά και δράματα. Οι τελευταίες υποψήφιες θα τον πάνε να γνωρίσει την οικογένειά τους, όμως στο τέλος θα μείνουν μόνο δύο και από αυτές μόνο η μία θα πάρει δαχτυλίδι και πρόταση γάμου. Μην ψάχνετε όμως για παρουσιαστή… Ο εργένης θα τα κάνει όλα μόνος του! Στα τέλη Σεπτεμβρίου θα δούμε και πάλι στους δέκτες μας το παιχνίδι «Εφιάλτης στην κουζίνα» με τον Έκτορα Μποτρίνι. Ο διάσημος σεφ εισβάλλει σε ταβέρνες και εστιατόρια, ελέγχει τις κουζίνες και το μενού τους, βάζει τις φωνές για θέματα οργάνωσης και καθαριότητας, δίνει οδηγίες για καλύτερη λειτουργία του καταστήματος και, αφού τους έχει τσιτώσει τα νεύρα, φεύγει ικανοποιημένος!

OPEN

Η φετινή, αρκετά επιτυχημένη πορεία του «Just the 2 of Us» άνοιξε την όρεξη των ανθρώπων του OPEN για μια δεύτερη σεζόν και όχι άδικα. Το σόου είχε πολύ καλή απόδοση στον πίνακα της τηλεθέασης και έτσι η βασική συνταγή δεν αλλάζει ούτε τον Οκτώβριο, που επιστρέφει στους δέκτες μας ανανεωμένο. Ο Νίκος Κοκλώνης θα είναι και πάλι στο τιμόνι της παρουσίασης, ενώ μέχρι στιγμής η κριτική επιτροπή παραμένει η ίδια (Βίκυ Σταυροπούλου, Σταμάτης Φασουλής, Δέσποινα Βανδή και Μαρία Μπακοδήμου), δίχως όμως να έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο να προστεθεί και μια 5η καρέκλα. Η παραγωγή έχει ήδη ξεκινήσει τις επαφές με τα νέα ταλέντα στο τραγούδι και ακούγεται πως η Κατερίνα Ζαρίφη συμφώνησε να συμμετάσχει στον νέο κύκλο, ενώ ο ίδιος ο Κοκλώνης προσέγγισε και τον Γιώργο Λιάγκα, κάτι που θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς εκτός από παρουσιαστή δεν τον έχουμε δει ποτέ ως παίκτη σε τάλεντ σόου, αλλά μόνο ως μέλος κριτικής επιτροπής, στο «Dancing with the stars», όταν ο δημοσιογράφος είχε μείνει χωρίς αντικείμενο στον ΑΝΤ1. Η Μαρία Μπακοδήμου θα παρουσιάσει το καθημερινό απογευματινό ριάλιτι παιχνίδι μόδας του καναλιού, στο οποίο οι παίκτριες θα πρέπει να δοκιμάσουν την τύχη τους με το στιλ και την προσωπικότητά τους, ώστε να μην οδηγηθούν στη… φυλακή από την Αστυνομία της Μόδας! Για το β’ μισό της σεζόν προορίζεται ο νέος κύκλος του «X Factor» με παρουσιάστρια τη Δέσποινα Βανδή, που πέρυσι τα πήγε αρκετά καλά και ήταν από τα προγράμματα του καναλιού που ξεχώρισαν. Αν και είναι νωρίς ακόμα για συζητήσεις και επαφές, ίσως δεν δούμε μεγάλες αλλαγές στην κριτική επιτροπή (Μελίνα Ασλανίδου, Γιώργος Θεοφάνους, Μιχάλης Τσαουσόπουλος, Χρήστος Μάστορας) και το backstage (Άρης Μακρής).

ΑΝΤ1

Στο α’ μισό της νέας τηλεοπτικής σεζόν το κανάλι θα ποντάρει στις ελληνικές σειρές και στα τηλεπαιχνίδια του. Στο β’ μισό της σεζόν ενδέχεται να επιστρέψει στους δέκτες μας ο νέος κύκλος του «Your Face Sounds Familiar». Δεν πρόκειται φυσικά να συνεχιστεί ο περσινός, που έμεινε στη μέση λόγω κορονοϊού, αλλά ένας καινούριος. Μόνη σίγουρη στο πόστο της είναι η παρουσιάστρια του σόου Μαρία Μπεκατώρου. Δεν αποκλείεται να δούμε κάποιους από τους περσινούς παίκτες να επιστρέφουν στο διαγωνιστικό κομμάτι, ενώ αλλαγές θα έχουμε και στην κριτική επιτροπή, καθώς τα περσινά μέλη της (Γιώργος Μαζωνάκης, Μίρκα Παπακωνσταντίνου, Αλέξης Γεωργούλης και Δημήτρης Σταρόβας) ίσως έχουν άλλες επαγγελματικές υποχρεώσεις την άνοιξη του 2021 και δεν μπορούν να παρευρίσκονται στα γυρίσματα. Το κανάλι του Αμαρουσίου έχει επίσης αποκτήσει τα δικαιώματα για τη «Φάρμα» (ο Γρηγόρης Αρναούτογλου ακούει;), όμως προς το παρόν τουλάχιστον δεν φαίνεται να την έχει προγραμματίσει. Οι άνθρωποι του καναλιού θέλουν να δουν τι θα γίνει με την πανδημία και ανάλογα να ανοιχτούν στις διάφορες επιλογές που έχουν.

MEGA

Το κανάλι της λεωφόρου Συγγρού άργησε να μπει στον στίβο των ριάλιτι παιχνιδιών και τάλεντ σόου, όπως ακριβώς έκανε και στο παρελθόν, όπου, και όταν το έκανε, δεν είχαν πάντα τη μεγάλη επιτυχία που σημείωναν εκείνα των απέναντι. Για την ώρα η διοίκηση του MEGA δεν έχει αποφασίσει να υπάρχουν τέτοιες τυπολογίες στο νέο πρόγραμμα του σταθμού, καθώς αυτά τα είδη υπερκαλύπτονται από τα άλλα κανάλια και κυρίως από αυτά που δεν βασίζουν το πρόγραμμά τους στη μυθοπλασία. Το Μεγάλο Κανάλι ποντάρει πολύ στις σειρές του, που το έκαναν πάντα να ξεχωρίζει, και εκεί θέλει να ρίξει και πάλι όλο του το βάρος.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου