Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020

Γιατί δεν πρέπει να κατεβάζουμε τη μάσκα στο πηγούνι

Ο Ηλίας Μόσιαλος εξηγεί τι πρέπει να κάνουμε αν θέλουμε να φάμε ή να πιούμε κάτι - Η ανάρτηση στο Facebook

Σε ένα συνηθισμένο λάθος που κάνουν οι άνθρωποι με την μάσκα όταν θέλουν να φάνε ή να πιουν κάτι αναφέρθηκε ο Ηλίας Μόσιαλος.

Σε ανάρτησή του στο Facebook, η οποία συνοδεύεται από σχετική εικόνα, ο καθηγητής του LSE εξηγεί το λόγο που δεν πρέπει να κατεβάζουμε τη μάσκα στο πηγούνι όταν θέλουμε να φάμε κάτι σε ένα εστιατόριο, ή χρειάζεται να κάνουμε οτιδήποτε απαιτεί την απομάκρυνσή της από το στόμα και τη μύτη.

«Η περιοχή κάτω από το πηγούνι και ο λαιμός μας εκτίθενται και αυτά σε ιούς. Τους ίδιους ιούς από τους οποίους προσπαθούμε να προστατευθούμε φορώντας τη μάσκα προστασίας του προσώπου. Εάν χρειαστεί να κανουμε κάτι, που απαιτεί να αφαιρέσουμε τη μάσκα από τη θέση που πρέπει να τη φοράμε, είναι προτιμότερο να την αφαιρέσουμε πλήρως. Να σκεφτόμαστε πρακτικά για να έχει το βέλτιστο αποτέλεσμα η χρήση της μάσκας», αναφέρει στην ανάρτησή του ο καθηγητής.

Όπως φαίνεται από την εικόνα, κατεβάζοντας τη μάσκα στο πηγούνι υπάρχει κίνδυνος η εσωτερική πλευρά να μολυνθεί, μεταφέροντας έπειτα βακτήρια και ιούς στο στόμα και τη μύτη μας.

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου