Σάββατο 18 Ιουλίου 2020

Η Ελένη Χατζίδου σε μια εξομολόγηση ψυχής – «Είναι τρομακτικό, γιατί νιώθεις ότι χάνεις τη ζωή σου»

"Η βοήθεια του ειδικού μπορεί να βοηθήσει για να ανακαλύψεις τρόπους ώστε να κάνεις εσωτερική δουλειά με τον εαυτό σου..." 

Συνέντευξη στο περιοδικό 7 Μέρες Tv παραχώρησε η Ελένη Χατζίδου με αφορμή την πρώτη της απόπειρα στην παρουσίαση.

Μιλώντας στον δημοσιογράφο Γιάννη Βίτσα, η τραγουδίστρια αναφέρθηκε από καρδιάς στο σοβαρό πρόβλημα που αντιμετώπισε με τις κρίσεις πανικού.

Ελένη, βίωσες επί πολύ μεγάλο διάστημα κρίσεις πανικού. Φαντάζομαι ήταν πολύ δύσκολο. Τι αντιλήφθηκες ότι στο προκάλεσε και πώς το αντιμετώπισες;

Οι κρίσεις πανικού είναι ένα πολύ δυσάρεστο και συνεχές συναίσθημα, το οποίο σε καθηλώνει σε μια στάσιμη κατάσταση, η οποία επιδεινώνεται διαρκώς, αν δεν του δώσεις τη σημασία που πρέπει. Πιστεύω πως ήταν το ξέσπασμα του εαυτού μου απέναντι στο συσσωρευμένο άγχος το οποίο είχα, για μεγάλο διάστημα, για διάφορους λόγους. Η αντιμετώπιση του σίγουρα ήταν πολύ δύσκολη. Πρώτα ίσως στραφείς στη βοήθεια ενός ειδικού, αλλά και εκείνος θα σου πει πως η περισσότερη δουλειά γίνεται με εσένα και τον εαυτό σου.

Μου έκανε εντύπωση ότι τόνισες πως επί έξι μήνες με τα χάπια ήσουν σε καταστολή. Είναι τρομακτικό…

Είναι τρομακτικό, γιατί νιώθεις ότι χάνεις τη ζωή σου και δεν μπορείς να ελέγξεις τον εαυτό σου, κάτι που στην πραγματικότητα είναι αλήθεια, όμως, μπορείς να το δεις ως μια δοκιμασία. Μια δοκιμασία που στη βάζει ο ίδιος σου ο εαυτός και αν βγεις απ’ αυτήν, τότε σίγουρα θα αλλάξει ο τρόπος που βλέπεις τα πάντα στη ζωή.

Τι αντιστοίχως θα πρότεινες σε έναν άνθρωπο που αντιμετωπίζει κρίσεις πανικού;

Χρειάζεται πολλή πολλή δουλειά με τον ίδιο σου τον εαυτό. Η βοήθεια του ειδικού μπορεί να βοηθήσει για να ανακαλύψεις τρόπους ώστε να κάνεις εσωτερική δουλειά με τον εαυτό σου. Όμως, μόνο εσύ μπορείς – και πρέπει – να τα βάλεις όλα κάτω και αναρωτηθείς τι είναι αυτό που δεν σε αφήνει να χαρείς, να χαλαρώσεις. Τι είναι αυτό που σου προκαλεί δυσάρεστα συναισθήματα και πώς θα δεις τη ζωή μόνο από τη θετική της πλευρά.

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου