Κυριακή 26 Ιουλίου 2020

Η Βίκυ Χαντζή εφ’ όλης της ύλης – «Στα 22 χρόνια που κάνω αυτή τη δουλειά δεν το έχω ξαναζήσει»

Είναι μια νέα πραγματικότητα, στην οποία κληθήκαμε όλοι να προσαρμοστούμε...."

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε η Βίκυ Χαντζή στo Enjoy και τη δημοσιογράφο Μαρία Ανδρέου.
Η παρουσιάστρια της εκπομπής, «Alpha Παντού» μίλησε για τις δυσκολίες της πρωτόγνωρης περιόδου στην καραντίνα, τις αλλαγές που αυτή έφερε στην ελληνική τηλεόραση και τις αγαπημένες τηλε-συνήθειες!

Πως ήταν η καραντίνα για εσένα; Πως τη βίωσες; Σε επηρέασε; Τι σου έλειψε;

Μου έλειψε η αγκαλιά των γονιών μου, του αδελφού μου, των ανιψιών μου, μα ήξερα πως είναι για το καλό όλων μας. Προσωπικά, εκμεταλλεύτηκα την περίοδο αυτή του υποχρεωτικού αυτοπεριορισμού για διάβασμα, άσκηση και για να εκπαιδευτώ σε ψηφιακές δεξιότητες. Και αυτά ήταν από τα καλά αυτής της πρωτόγνωρης διαδικασίας. Όλοι κάτι χάσαμε και κάτι κερδίσαμε. Αν το σκεφτείτε, αυτές τις έξι εβδομάδες καραντίνας, ο κορονοϊός έβαλε όλο τον πλανήτη σε «καταστολή». Μας «νάρκωσε» όλους στα σπίτια και μας βοήθησε – όσο παράδοξο και αν ακούγεται – να βελτιώσουμε τη σχέση με τον εαυτό μας, το σώμα μας, με την οικογένεια μας, να εξελίξουμε ψηφιακά τη δουλειά μας, να επαναπροσδιορίσουμε τα «θέλω» μας και να θέσουμε νέους στόχους.

Πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα στην τηλεόραση με τον κορονοϊό;

Στα 22 χρόνια που κάνω αυτή τη δουλειά ήταν η πρώτη φορά που το ρεπορτάζ που καλύπταμε εξωτερικά το ζούσαμε και εσωτερικά. Στον Alpha χωριστήκαμε σε τρεις ομάδες για την αποφυγή του συγχρωτισμού: στους εξωτερικούς συντάκτες, στους εσωτερικούς και σε εκείνους που δούλευαν με τηλεργασία. Εξακολουθούμε να κυκλοφορούμε παντού με μάσκες, κρατώντας τις αποστάσεις. Αρκετοί δημοσιογράφοι στα πάνελ των εκπομπών βγαίνουν από green box και οι καλεσμένοι μέσω skype. Είναι μια νέα πραγματικότητα, στην οποία κληθήκαμε όλοι να προσαρμοστούμε.

Φέτος ήταν η χρονιά της ελληνικής μυθοπλασίας. Είχατε κάποια αγαπημένη σειρά που δεν χάσατε;

Ομολογώ πως το ωράριο μου δεν μου επιτρέπει να δω τηλεόραση, ωστόσο όταν θέλω να χαλαρώσω θα δω σε επανάληψη τα επεισόδια της αγαπημένης «Μουρμούρας», το «Σόι σου» και τις καταπληκτικές συνταγές του Άκη Πετρετζίκη.

Τι σας αρέσει στην ελληνική τηλεόραση και τι θα αλλάζατε;

Μου αρέσουν οι infotainment εκπομπές και οι εκπομπές έρευνας, όπως του Νίκου Μάνεση, του Αντώνη Σρόιτερ και της Σοφίας Παπαϊωάννου. Αυτό που θα ήθελα επιπλέον να δω στην ελληνική τηλεόραση είναι μια εκπομπή life coaching, που θα εστιάζει στην προσωπική ανάπτυξη του ανθρώπου. Θα προσφέρει χρηστικά εργαλεία και μεθόδους που τον βοηθούν να πετύχει τους στόχους του και να κάνει τα όνειρα του πραγματικότητα.

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου