Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020

Κορονοϊός: 32 νέα κρούσματα σήμερα 22/7 στην Ελλάδα – Τρεις ακόμη θάνατοι

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για την πορεία του Covid-19 στη χώρα μας

Σήμερα 22/7 ανακοινώθηκαν 32 νέα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα από τον ΕΟΔΥ. Από αυτά τα 9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, έχουν καταγραφεί 3 νέοι θάνατοι.

Συνολικά τα θύματα είναι 200 ενώ οι περιπτώσεις του Covid-19 στη χώρα μας φτάνουν πλέον τις 4.077. 10 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. 124 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι δύο ηλικιωμένοι έχασαν τη ζωή τους τις τελευταίες ώρες.

Συγκεκριμένα, κατέληξε 85χρονος στο Βοστάνειο νοσοκομείο Μυτιλήνης. Μάλιστα, στην εντατική νοσηλεύεται και ο γιος του, ενώ θετικός στον κορονοϊό είναι και ο εγγονός του.

Ακόμα κατέληξε κι ένας 90χρονος που νοσηλευόταν με υποκείμενα νοσήματα στο ΑΧΕΠΑ.

Ανησυχία στον ΠΟΥ για την εξέλιξη του κορονοϊού σε Βαλκάνια και νότια Ευρώπη
Προειδοποίηση απηύθυνε σήμερα ο Μάικ Ράιαν, επικεφαλής του προγράμματος εκτάκτων καταστάσεων στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), καθώς παρατηρούνται ανησυχητικές τάσεις στην εξέλιξη της επιδημίας του κορονοϊού στη νότια Ευρώπη και τα Βαλκάνια.

«Προφανώς η Αμερική είναι ακόμη το βασικό επίκεντρο (της επιδημίας): η βόρεια, η κεντρική και η Λατινική Αμερική. Όμως η ασθένεια έχει αρχίσει να επιταχύνεται στην Αφρική» επεσήμανε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Newstalk στη γενέτειρά του Ιρλανδία, όπως αναμεταδίδει το ΑΜΠΕ.

«Επίσης ακόμη και στην Ευρώπη, αν και είναι ξεκάθαρο ότι η επιδημία στη δυτική Ευρώπη έχει τεθεί υπό έλεγχο, παρατηρούμε ακόμη μερικές ανησυχητικές τάσεις στη νότια Ευρώπη και τα Βαλκάνια, οπότε δεν έχουμε ξεπεράσει τον κίνδυνο ακόμη στην Ευρώπη. Χρειάζεται συνεχής επαγρύπνηση» τόνισε ο Ράιαν.

Η Ισπανία ελπίζει ότι δεν θα χρειαστεί να κλείσουν τα σύνορα με τη Γαλλία
Η Ισπανίδα υπουργός Τουρισμού Ρέγιες Μαρότο δήλωσε σήμερα ότι η αναζωπύρωση των κρουσμάτων κορονοϊού στην Καταλονία τίθεται υπό έλεγχο και ότι ελπίζει πως δεν θα υπάρξει ανάγκη να κλείσει η Γαλλία τα σύνορά της με τη χώρα.

Ο τουρισμός αντιστοιχεί περίπου στο 12% του ισπανικού ΑΕΠ και με την πανδημία να προκαλεί χάος στη θερινή περίοδο, υπουργοί στη Μαδρίτη έχουν εκφράσει ανησυχίες μετά τις δηλώσεις του Γάλλου πρωθυπουργού Ζαν Καστέξ την Κυριακή ο οποίος δεν απέκλεισε την περίπτωση να κλείσουν τα σύνορα.

«Με τα τελευταία στοιχεία που έχουμε στην Αραγονία και την Καταλονία είμαστε λίγοι πιο αισιόδοξοι. Η Καταλονία έχει ήδη μειώσει τον αριθμό των κρουσμάτων τις τελευταίες τρεις ημέρες», δήλωσε η Μαρότο σε εκδήλωση που διοργανώθηκε από το πρακτορείο ειδήσεων Europa Press.

«Ας ελπίσουμε ότι με αυτά τα καλύτερα στοιχεία δεν θα χρειαστεί να κλείσουμε ένα σύνορο που για εμάς είναι πολύ σημαντικό σε ό,τι αφορά την κινητικότητα με τους Ευρωπαίους εταίρους μας».

Η πρωτεύουσα της Καταλονίας έχει μειώσει τον αριθμό των επισκεπτών που επιτρέπονται στις παραλίες της πολύς ύστερα από την μαζική προέλευση των κατοίκων στις ακτές το σαββατοκύριακο παρά τις οδηγίες για παραμονή στο σπίτι προκειμένου να ανακοπεί η τοπική αύξηση των κρουσμάτων της COVID-19, όπως τονίζει το ΑΜΠΕ.

Η πλούσια βορειοανατολική περιοχή της χώρας, που συνορεύει με τη Γαλλία, έχει βρεθεί στο επίκεντρο της αναζωπύρωσης των κρουσμάτων από τότε που η Ισπανία ήρε το πανεθνικό lockdown πριν από έναν μήνα, με σχεδόν 7.000 νέα περιστατικά, σχεδόν τα μισά από αυτά που καταγράφηκαν πανεθνικά τις τελευταίες 14 ημέρες, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας.

Η Καταλονία κατέγραψε σήμερα 63 νέα κρούσματα, 70 χθες και 994 την Κυριακή, συγκριτικά με 1.226 το Σάββατο.

Ο υπουργός Υγείας Σαλβαδόρ Ίγια δήλωσε στο Κοινοβούλιο ότι υπάρχουν 224 ενεργές εστίες του κορονοϊού στην Ισπανία, που συνδέονται κυρίως με γιορτές, οικογενειακές εκδηλώσεις και τη συγκομιδή φρούτων.

Δήλωσε ότι η κατάσταση στην Καταλονία και την Αραγονία είναι ανησυχητική: «Δεν θα πρέπει να φοβόμαστε τον ιό, αλλά δεν πρέπει επίσης να σταματήσουμε να τον σεβόμαστε», δήλωσε ο Ίγια στους βουλευτές.

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου