Τρίτη 7 Ιουλίου 2020

Λαμία: Αναβιώνει στο δικαστήριο η υπόθεση της βίαιης ληστείας στο σπίτι του ηλικιωμένου εργολάβου

Οι δράστες τον έδεσαν χειροπόδαρα και τον φίμωσαν

Στο Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Λαμίας, αναβιώνει σήμερα Τρίτη 7 Ιουλίου 2020 η υπόθεση της βίαιης ληστείας σε βάρος εργολάβου της Λαμίας, την 1η Μαρτίου του 2018 στο διαμέρισμά του στην πλατεία Λαού.

Του ανταποκριτή μας από το lamiareport.gr στη Στερεά Ελλάδα

Για την υπόθεση κατηγορούμενοι είναι πλέον δύο άτομα, καθώς ο τρίτος φερόμενος ως δράστης της ληστείας, Λαμιώτης επαγγελματίας απεβίωσε τον Μάιο του 2019 στο Νοσοκομείο Λαμίας, όπου και είχε μεταφερθεί για νοσηλεία από τις Φυλακές Δομοκού (κρατούνταν προσωρινά).

Τα αδικήματα που βαραίνουν τους κατηγορούμενους είναι κακουργηματικές πράξεις για τρεις ληστείες σε Λαμία, Εκάλη και Μαρούσι.

Το χρονικό της ληστείας στη Λαμία

Γύρω στις 9:00' το βράδυ της 1ης Μαρτίου του 2018, τρεις δράστες με καλυμμένα τα πρόσωπά τους, αιφνιδίασαν τον εργολάβο την ώρα που έβγαινε από το ασανσέρ στον 4ο όροφο πολυκατοικίας όπου διαμένει. Αφού τον έδεσαν χειροπόδαρα και τον φίμωσαν με ταινία τον έσυραν στο εσωτερικό ξενοίκιαστου διαμερίσματος στον ίδιο όροφο το οποίο είχαν φροντίσει να διαρρήξουν.

Φρόντισαν να «απαλλάξουν» τον 80χρονο από όσα χρήματα είχε πάνω του, καθώς και από κάρτες και προσωπικά έγγραφα που είχε επίσης μαζί του. Επίσης του αφαίρεσαν τα κλειδιά με τα οποία λίγα λεπτά αργότερα εισήλθαν στο διαμέρισμά του. Απειλώντας με όπλο τον εργολάβο και στη συνέχεια τη σύζυγό του, ζήτησαν να μάθουν που έκρυβαν χρήματα και τιμαλφή. Χτύπησαν μάλιστα στο κεφάλι τον πρώτο, ενώ την ίδια βίαιη συμπεριφορά επέδειξαν και στη σύζυγό του προκειμένου να την αναγκάσουν να τους οδηγήσει στα χρήματα. Τελικά με λεία 5.000 ευρώ, κατά δήλωση των θυμάτων και λίγα κοσμήματα, αποχώρησαν γύρω στις 10 το βράδυ από το σημείο, αφού πρώτα ψέκασαν τον 80χρονο με υγρό καθαριστικό, έχοντας την πρόθεση να αλλοιώσουν τυχόν βιολογικό υλικό τους που είχε μείνει πάνω στο θύμα.

Στη ληστεία εκτός από τους τρεις βασικούς δράστες, η αστυνομία ερεύνησε την εμπλοκή τουλάχιστον τριών ακόμη προσώπων, που είχαν το ρόλο της παρακολούθησης και των τσιλιαδόρων.

Η εμπλοκή του Λαμιώτη επαγγελματία

Στην υπόθεση, όπως σημειώσαμε,  φέρεται να ήταν μπλεγμένος και ένας Λαμιώτης επαγγελματίας, 51 ετών, ο οποίος αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες περί ληστειών.

Μια κουκούλα τύπου full-face την οποία βρήκαν οι αστυνομικοί στο σπίτι του, είχε πει ότι την χρησιμοποιούσε μέσα από το κράνος τον χειμώνα για το κρύο.

Επίσης στα ευρήματα της αστυνομίας στο σπίτι του Λαμιώτη δεν είχαν βρεθεί πιστόλια, παρά μόνο φορητή συσκευή ενδοεπικοινωνίας, γάντια, δεματικά, διάφορα ζευγάρια γαντιών και πλήθος κινητών τηλεφώνων και καρτών SIM.

Οι υπόλοιπες ληστείες

Εκτός από τη ληστεία στη Λαμία, η εγκληματική ομάδα, σύμφωνα με την αστυνομία, έδρασε και σε τουλάχιστον δύο ακόμη υποθέσεις.

Πρωινές ώρες της 12-02-2018, σε περιοχή της Εκάλης Αττικής, δύο δράστες, φορώντας πάλι κουκούλες, αφαίρεσαν από 31χρονη γυναίκα, που έβγαινε από το σπίτι της, με την χρήση σωματικής βίας, την τσάντα της, η οποία περιείχε το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ.

Την οδήγησαν μάλιστα μέσα στο σπίτι της και ερεύνησαν τους χώρους, χωρίς να βρουν κάτι πολύτιμο για κείνους. Σύμφωνα με τα στοιχεία και σε αυτή την περίπτωση, υπήρχαν κι άλλοι εμπλεκόμενοι που έπαιζαν το ρόλο του τσιλιαδόρου.

Μεσημβρινές ώρες της 27-02-2019, στο Μαρούσι Αττικής, όπου 45χρονος υπάλληλος ναυτιλιακής εταιρίας την ώρα που οδηγούσε το αυτοκίνητό του στη συμβολή των οδών της ανωτέρω περιοχής, είδε ότι ο δρόμος ήταν κλειστός με κάδους απορριμμάτων. Στον ελάχιστο χρόνο που ακινητοποίησε το όχημά του, ένας δράστης τον πλησίασε από την πλευρά του συνοδηγού πυροβολώντας το τζάμι του οχήματος, σχεδόν ταυτόχρονα με δεύτερο δράστη που από  την πλευρά του οδηγού του ζητούσε με την απειλή όπλου να του δώσει την τσάντα που περιείχε μεγάλο χρηματικό ποσό, αποτελούμενο από ευρώ και δολάρια Η.Π.Α.. Στη συνέχεια οι δράστες επιβιβάστηκαν σε μοτοσικλέτα και τράπηκαν σε φυγή.

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου