Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020

Μαθήματα ρατσισμού από καθηγητή του ΕΚΠΑ: Είπε τον Γιάννη Αντετοκούνμπο «μαϊμού» και «μ@@κ@ αράπη» που παίζει μπάσκετ

Άμεση έρευνα, διέταξε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως 

Σάλος έχει προκληθεί τις τελευταίες ώρες από μία ανάρτηση του καθηγητή του ΕΚΠΑ, Κωνσταντίνου Καλέμη, στο Twitter, για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και τους ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς του.

Ο καθηγητής σχολιάζοντας ανάρτηση ιστοσελίδας στο Twitter για την εκ βαθέων συνέντευξη του Γιάννη στο Bleacher Report για τους μετανάστες και τον ρατσισμό που βίωσε στην Ελλάδα, αναφέρθηκε στον σούπερ σταρ των Μπακς ως «μαϊμού» και «μ@@κα αράπη».

Συγκεκριμένα έγραψε «Τι ακριβώς είπαμε ότι κάνει η μαϊμού αυτή; Α ναι παίζει μπάσκετ. Αδιάφορο έως άσχετο. Ας μάθει ποιοι τίμησαν με το άθλημα αυτό μια Ελλάδα ο αχάριστος». Και μετά συνέχισε λέγοντας «και δεν είναι άνθρωπος. Μ@@@κας αράπης του κερατά είναι».

Όταν οι αναρτήσεις του άρχισαν να γίνονται αντικείμενο σχολιασμού στο Twitter o κ. Καλέμης επιβεβαίωσε ότι διδάσκει στο ΕΚΠΑ. Μετά από λίγες ώρες ο καθηγητής διέγραψε τον λογαριασμό του.

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, διέταξε άμεση έρευνα σχετικά με αυτές τις καταγγελίες περί ρατσιστικού χαρακτηρισμού κατά του Γιάννη Αντετοκούνμπο από τον καθηγητή του ΕΚΠΑ και υπεύθυνο για την εκπαίδευση προσφύγων Κωνσταντίνο Καλέμη.

Η κ. Κεραμέως δήλωσε ότι μόλις πριν από λίγο ενημερώθηκε και η ίδια για το θέμα και έχει διατάξει να γίνει άμεσα έρευνα. Όπως τόνισε, περιμένει τα αποτελέσματα της έρευνας και μόλις το υπουργείο Παιδείας έχει πλήρη ενημέρωση θα ληφθούν άμεσα αποφάσεις.


Το θέμα έθεσε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τον εκσυγχρονισμό της ιδιωτικής εκπαίδευσης, ζητώντας την άμεση απομάκρυνση του κ. Καμέλη και την ομόφωνη καταδίκη των κομμάτων για τους απαράδεκτους ρατσιστικούς του χαρακτηρισμούς εναντίον του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου