Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020

Μεγάλη φωτιά στο Λαύριο: Φόβοι για εξάπλωσή της – Πώς ξεκίνησε

Εκκενώθηκε και ένας άτυπος καταυλισμός μεταναστών και προσφύγων

Συνεχίζει να καίει η μεγάλη φωτιά στην Πούντα Ζέζα στο Λαύριο.

Η φωτιά εκδηλώθηκε πιθανόν από βολές, σε έκταση των εγκαταστάσεων της Ελληνικής Βιομηχανίας Όπλων (νυν Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα) στο Λαύριο, κατακαίοντας χαμηλή βλάστηση και σκουπίδια μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ωστόσο η πευκόφυτη έκταση των 3.500 τ.μ. όπου βρίσκεται η βιομηχανία, στην περιοχή Καμάριζα (στο ύψος του ναού Αγ. Τριάδας) καθιστά «υπαρκτό τον κίνδυνο εξάπλωσης της, λόγω των ισχυρών ανέμων εντάσεως 7 μποφόρ που πνέουν στην περιοχή» επισημαίνει στο Πρακτορείο ο δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς.

«Η φορά τους, με κατεύθυνση τον εθνικό δρυμό Σουνίου», προσθέτει ο ίδιος, «κινητοποίησε από την πρώτη στιγμή τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η οποία επιχειρεί παρουσία του Αρχηγού της».


Στο σημείο μετέβησαν εσπευσμένα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς και ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής Βασίλης Κόκκαλης.

Για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκαν άμεσα οι οικισμοί Αγριλέζα, Αγ. Γεράσιμος, Καμάριζα, και Σούνιο όπως και η παιδική κατασκήνωση, αλλά και ένας άτυπος καταυλισμός μεταναστών και προσφύγων που λειτουργεί σε παρακείμενη έκταση του υπουργείου Ανάπτυξης.

Ωστόσο «όλοι είμαστε σε επιφυλακή και εγρήγορση για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της πυρκαγιάς» σημειώνει ο κ Λουκάς.








Φωτογραφίες: Γιάννης Κέμμος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου