Τρίτη 7 Ιουλίου 2020

Πάνω από 1.200 κεραυνοί σε Δυτική Στερεά και Πελοπόννησο

Δείτε τον χάρτη

Περισσότεροι από 1200 κεραυνοί από τις καταιγίδες που εκδηλώθηκαν στη Δυτική Στερεά και στην Πελοπόννησο καταγράφηκαν έως τις 19:30 το απόγευμα της Δευτέρας 6 Ιουλίου, σύμφωνα με το σύστημα εντοπισμού κεραυνών «ΖΕΥΣ» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Παράλληλα, όπως αναμενόταν, αξιόλογες βροχοπτώσεις εκδηλώθηκαν σε πολλές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας.


Στο χάρτη που ακολουθεί φαίνονται οι κεραυνοί που ανιχνεύθηκαν από το ZEUS.


Συνεχίζονται και σήμερα οι βροχές και οι καταιγίδες - Πού θα πέσει χαλάζι από το μεσημέρι

Βροχές και καταιγίδες με έντονα φαινόμενα σε αρκετές περιοχές της χώρας συνθέτουν το σκηνικό του καιρού για σήμερα Τρίτη.

Αναλυτικά, βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται τις πρωινές ώρες σε περιοχές της Θεσσαλίας, της Στερεάς, της Κεντρικής Μακεδονίας και στις Σποράδες. Τα φαινόμενα που τοπικά θα είναι έντονα και σε ορισμένες περιπτώσεις θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, τις μεσημεριανές ώρες θα επηρεάσουν το μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και την Κρήτη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 12 έως 32 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 12 έως 36 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 15 έως 36, στην Ήπειρο από 15 έως 35 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και στα νησιά του Ιονίου 18 έως 34 βαθμούς, και στα νησιά του Αιγαίου από 17 έως 33 βαθμούς αλλά στις Σποράδες, στις Κυκλάδες και στη Βόρεια Κρήτη οι μέγιστες δε θα ξεπεράσουν τους 30 βαθμούς Κελσίου.

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου