Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020

Στέφανος Χίος: Δεχόταν απειλές- Τι κατέθεσε στις αρχές

Στο μικροσκόπιο το υλικό από τις κάμερες στο σπίτι του και στη ευρύτερη περιοχή

Την εικόνα που είχε από τον άνδρα που τον πυροβόλησε, κατά την επίθεση που δέχθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας έξω από το σπίτι του στα Βριλήσσια, περιέγραψε στους αστυνομικούς ο δημοσιογράφος Στέφανος Χίος.

Από το ΚΑΤ, όπου εξακολουθεί να νοσηλεύεται εκτός κινδύνου, ο Χίος είπε πως ο δράστης φορούσε κουκούλα και πως τα μάτια του είχαν «σχιστοειδές σχήμα».

Όπως μετέδωσε το ΑΜΠΕ, ο Χίος είπε πως δεχόταν απειλές για δημοσιεύματα της εφημερίδας του.


Όσον αφορά τη στιγμή της επίθεσης, ο δημοσιογράφος είπε πως μόλις άρχισε ο δράστης να πυροβολεί εκείνος άνοιξε με δύναμη την πόρτα του αυτοκινήτου του, η οποία χτύπησε τον άνδρα στο χέρι που κρατούσε το όπλο.

Η Αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για την υπόθεση. Στο μικροσκόπιο έχει μπει το οπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας τόσο από το σπίτι του Στέφανου Χίου όσο και από την ευρύτερη περιοχή.

Υπενθυμίζεται πως ο δημοσιογράφος δέχθηκε επίθεση ενώ πάρκαρε έξω από το σπίτι του στα Βριλήσσια, στις 3 τα ξημερώματα της Δευτέρας. Δέχθηκε δύο σφαίρες. Ο άνδρας που τον πυροβόλησε - και για καλή τύχη του δημοσιογράφου το όπλο του μπλόκαρε-  εκτιμάται πως είχε συνεργό που τον περίμενε. Ο γυναίκα του Στέφανου Χίου που άκουσε τους πυροβολισμούς βγήκε από το σπίτι και τον συνόδευσε αρχικά στο Σισμανόγλειο, που είναι σε πολύ κοντινή απόσταση, και στη συνέχεια στο ΚΑΤ, όπου ο εκδότης εξακολουθεί να νοσηλεύεται.


πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου