Δευτέρα 27 Ιουλίου 2020

Στιγμιαίος καφές και απόδοση στο maximum στην παραλία

Το καλοκαίρι είναι μια περίοδος που προσφέρεται για άσκηση. Κυρίαρχες είναι φυσικά οι δραστηριότητες στην παραλία. Κολύμπι και άλλα σπορ μέσα στη θάλασσα, καθώς και αθλοπαιδιές στην παραλία και στην άμμο απαιτούν ενέργεια και δύναμη.


Η διατροφή μας παίζει πολύ σημαντικό ρόλο, καθώς μέσα από τις τροφές και τα ροφήματα που καθημερινά καταναλώνουμε προμηθευόμαστε συστατικά που μπορεί να μας βοηθήσουν να είμαστε πιο δραστήριοι.
Ένα από αυτά είναι ο στιγμιαίος καφές μέσω της καφεΐνης που περιέχει, τον οποίο το καλοκαίρι μπορούμε ιδανικά να απολαύσουμε στην δροσερή του εκδοχή, τον αγαπημένο σε όλους frappé.

Η καφεΐνη είναι σε όλους μας γνωστή για την τονωτική της δράση σε επίπεδο καθημερινότητας. Παράλληλα, επιστημονικά στοιχεία δείχνουν ότι βοηθάει και στην άσκηση. Η κύρια εργογόνος δράση της οφείλεται κυρίως σε τρεις βασικούς μηχανισμούς στον οργανισμό μας :

– Βοηθάει την παραγωγή έργου κατά την άσκηση, με αποτέλεσμα την καλύτερη αθλητική απόδοση.
– Απελευθερώνει περισσότερη διαθέσιμη ενέργεια για αντοχή στην άσκηση.
– Δρα σε υποδοχείς στον εγκέφαλο που μειώνουν το αντιλαμβανόμενο αίσθημα του πόνου και καθυστερούν την κόπωση.

Όπως ήδη αναφέρθηκε παραπάνω, ο στιγμιαίος καφές αποτελεί πηγή καφεΐνης και μάλιστα μια από τις πιο σημαντικές. Ένας στιγμιαίος καφές, με βάση τη συνήθη δοσολογία παρασκευής του, περιέχει για τον κρύο (Frappé) περί τα 160 mg καφεΐνης και για το ζεστό περίπου 110 mg.

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου