Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020

Τι πρέπει να προσέξεις αν κοιμάσαι πάνω από 9 ώρες το βράδυ

Τι μπορεί να δείχνει για την υγεία σου

Οι ειδικοί συνιστούν ο βραδινός μας ύπνος να είναι περίπου 8 ώρες. Με αυτό τον τρόπο ξεκουράζεται ο εγκέφαλος και μπορεί ο οργανισμός να ανταποκριθεί καλύτερα στις υποχρεώσεις της ημέρας.

Οι λιγότερες ώρες ύπνου μπορεί να μας κάνουν να νιώθουμε εξάντληση και καταπονούν τον οργανισμό. Αλλά τι συμβαίνει αν κοιμόμαστε περισσότερες από εννιά; Οι ειδικοί προειδοποιούν και σε αυτή την περίπτωση...

Σύμφωνα με τους ειδικούς, αν έχεις παρατηρήσει ότι χρειάζεσαι 9 με 10 ώρες ύπνο ή και παραπάνω και αισθάνεσαι κουρασμένος, τότε μάλλον κάτι δεν πάει καλά κι είναι μια ένδειξη ότι ίσως να υποφέρεις από κάποιο πρόβλημα υγείας.

Σε αυτή την περίπτωση, μιλάμε συχνά για την υπερυπνία. Ουσιαστικά είναι μια κατάσταση γνωστή για την αυξημένη διάρκεια ύπνου κατά τη διάρκεια της νύχτας ή της ημέρας. Καλό είναι να παρατηρήσεις τις συνήθειες του ύπνου σου καθώς ένα από τα σημάδια ότι μπορεί να πάσχεις από καρδιακή νόσο μπορεί να είναι ο ύπνος. Αυτό περιλαμβάνει επίσης υπνηλία κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Επίσης μην αμελείς να ελέγχεις και τον θυρεοειδή σου καυώς η υπνηλία και τάση για πολλές ώρες ύπνου είναι μια ένδειξη.

Σε κάθε περίπτωση αν παρατηρήσεις ότι κοιμάσαι συχνά παραπάνω από 9 ώρες και πάλι χρειάζεται ξυπνητήρι για να σηκωθείς, θα πρέπει να το ερευνήσεις περισσότερο.

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου