Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020

Βατόπουλος: Μπορεί να απαγορευτεί η είσοδος σε τουρίστες και από άλλες χώρες

«Πιθανό το δεύτερο κύμα κορονοϊού μέσα στον Αύγουστο»

Το ενδεχόμενο να απορευτεί η είσοδος στην Ελλάδα τουριστών από άλλες χώρες, αν αυξηθούν τα κρούσματα, όπως συνέβη και με τη Σερβία, άφησε ανοιχτό ο καθηγητής μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος.
Όπως υπογράμμισε ο εντοπισμός των κρουσμάτων από το εξωτερικό δείχνε ότι το σύστημα επιτήρησης που εφαρμόζει η χώρα μας λειτουργεί.

Σύμφωνα με τον καθηγητή ιδιαίτερα ανησυχητικά είναι και τα ορφανά κρούσματα που καταγράφονται, καθώς δείχνουν ότι υπάρχει διασπορά που δεν μπορεί να ελεγχθεί.

Όσον αφορά τα πανηγύρια ο κ. Βατόπουλος υπογράμμισε ότι πρέπει να απαγορευτούν. «Τα πανηγύρια είναι επικίνδυνα. Οι τοπικοί φορείς πρέπει να συνειδητοποιήσουν την κατάσταση και να μην κάνουν πανηγύρια φέτος» είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ο κ. Βατόπουλος τόνισε την ανάγκη να τηρούνται τα μέτρα «για να για να απομακρύνουμε το δεύτερο κύμα σημειώνοντας ότι «το πότε θα έρθει το δεύτερο κύμα δεν είναι φυσικό γεγονός, εξαρτάται από τη δική μας συμπεριφορά».

Δεν απέκλεισε το γεγονός το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας να έρθει και μέσα στον Αύγουστο και να υπάρξουν τοπικά lockdown.

Δείτε το βίντεο:



πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου