Τρίτη 4 Αυγούστου 2020

Ακόμα και με drones της ΕΛ.ΑΣ οι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων για τον κορονοϊό

«Τα πρόστιμα δεν είναι τιμωριτικού χαρακτήρα, αλλά προστατευτικού» είπε ο αστυνομικός υποδιευθυντής Θεόδωρος Χρονόπουλος

Τα κρούσματα κορονοϊού έχουν αυξηθεί στη χώρα μας το τελευταίο διάστημα, όμως φαίνεται να επικρατεί μια χαλαρότητα στον κόσμο και να αγνοείται ο κίνδυνος, όπως δείχνουν εικόνες που έρχονται από γλέντια και διάφορες άλλες κοινωνικές εκδηλώσεις.

Πλήθος κόσμου σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας συνωστίζεται, παρά τις προειδοποιήσεις των ειδικών για την προστασία από την πανδημία, με την Ελληνική Αστυνομία να αναλαμβάνει δράση. Μάλιστα, σύμφωνα με τον αστυνομικό υποδιευθυντή, Θεόδωρο Χρονόπουλο, οι Αρχές θα χρησιμοποιούν μέχρι και drones για τους ελέγχους.

«Είμαστε ξανά στην πρώτη γραμμή. Οι έλεγχοι θα είναι συστηματικοί και διαρκείς τόσο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος όσο και σε κέντρα διασκέδασης, αλλά και στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Καλούμαστε για δεύτερη φορά σε λίγους μήνες να προασπιστούμε όλοι μαζί το αγαθό της δημόσιας υγείας. Και θεωρώ ότι όπως τα καταφέραμε την πρώτη φορά, έτσι θα τα καταφέρουμε και τώρα», τόνισε μέσω πρωινής ενημερωτικής εκπομπής του ΑΝΤ1 ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ.

Αναφορικά με τη χρησιμοποίηση drones για την πραγματοποίηση των ελέγχων, με τους δημοσιογράφους να αναφέρουν ως παράδειγμα ένα πάρτι στη Μύκονο, ο κ. Χρονόπουλος είπε: «Ενδεχομένως στη Μύκονο να είναι πιο σοβαρό το πρόβλημα. Όμως, τέτοιου είδους έλεγχοι γίνονται σε όλα τα μέρη τουριστικού ενδιαφέροντος, όπου και παρουσιάζονται τέτοια φαινόμενα. Υπάρχουν καθημερινές συλλήψεις».

Για το εάν συνεργάζονται οι επιχειρηματίες, απάντησε: «Τόσο ο επιχειρηματικός κόσμος όσο και οι πολίτες, σιγά σιγά μπαίνουν πάλι στο κλίμα. Αντιλαμβάνεστε ότι λόγω της εποχής υπάρχει μια χαλαρότητα, αλλά αυτό που βλέπουμε είναι πως η συμμόρφωση επανέρχεται στα επίπεδα που βλέπαμε τους προηγούμενους μήνες».

Μάλιστα, την ίδια ώρα γινόταν και επιτόπιο ρεπορτάζ στον σταθμό του ΚΤΕΛ στον Κηφισό, όπου οι αστυνομικού πραγματοποιούσαν ελέγχους, οι οποίοι έδειχναν πως πράγματι οι πολίτες τηρούν τα μέτρα.

«Να τονίσω ότι σίγουρα θα υπάρχουν και πιο συστηματικοί έλεγχοι στη συνέχεια. Όμως, θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι τα πρόστιμα δεν είναι τιμωριτικού χαρακτήρα, αλλά προστατευτικού», είπε ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. και στάθηκε και στη σωστή χρήση της μάσκας.

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου