Κυριακή 2 Αυγούστου 2020

Αναστάτωση με πλοίο στο λιμάνι της Σύρου: Καταγγελίες για τον κλιματισμό και εργαζομένους χωρίς γάντια

Το καταμαράν πήγε στη Μύκονο προκειμένου να επιθεωρηθεί

Μικρή ένταση επικράτησε το πρωί της Κυριακής στο ταχύπλοο καταμαράν «WorldChampion» της SeaJets στο λιμάνι της Σύρου, έπειτα από μαζικές καταγγελίες επιβατών ότι η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική επειδή δεν λειτουργούσε το κλιματιστικό, ενώ υπήρξαν και παράπονα για εργαζομένους χωρίς γάντια.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο πλοίο βρίσκονταν 772 επιβάτες, με κλιμάκιο του Λιμενικού να φτάνει άμεσα στο σημείο για να πραγματοποιήσει έλεγχο.

Σύμφωνα με το λιμενικό ο πλοίαρχος του «Wordchampion» ανέφερε ότι ο κλιματισμός του πλοίου δεν μπορούσε να δουλέψει σε πλήρη ισχύ.

Σημειώνεται ότι το κλιμάκιο του λιμενικού δεν μπορούσε να διεξάγει επιθεώρηση καταμαράν καθώς το πλοίο έφερε ξένη σημαία.

Έτσι το «Wordchampion», που φέρει σημαία Κύπρου, αναχώρησε τελικά για τη Μύκονο και από τις 10 το πρωί παραμένει στο λιμάνι του νησιού, προκειμένου να μπορέσει να επιθεωρηθεί προκειμένου να υπάρξει απόφαση αν μπορεί να συνεχίσει το δρομολόγιό του.

Το«WorldChampion» της SeaJets πραγματοποιούσε το δρομολόγιο από Πειραιά, Σύρο, Μύκονο, Πάρο, Νάξο, Ίο Σαντορίνη.

Μέχρι στιγμής η πλοιοκτήτρια εταιρεία δεν έχει αναφέρει αν οι επιβάτες του πλοίου θα μεταφερθούν στους προορισμούς τους με άλλο πλοίο.

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου