Τρίτη 18 Αυγούστου 2020

Χαρδαλιάς: Θα προταθεί ειδικό πρωτόκολλο για τους χώρους εργασίας – Ειδική προετοιμασία και για τα σχολεία

Δεν ευθύνεται ο τουρισμός για την αύξηση κρουσμάτων αλλά η εγχώρια κυκλοφορία και η μη τήρηση των προφυλάξεων, τόνισε

Ειδικό πρωτόκολλο για τους χώρους εργασίας αναμένεται να προτείνουν επιστήμονες με φόντο τα επιδημιολογικά δεδομένα για τον κορονοϊό στην Ελλάδα, όπως προανήγγειλε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη σημερινή ενημέρωση.

Επιβεβαίωσε πως γίνεται ειδική προετοιμασία και για τα σχολεία, και επέμεινε ιδιαίτερα στην τήρηση των μέτρων προστασίας γενικά, επισημαίνοντας πως δεν μπορούμε να χαλαρώσουμε.

Ο κ. Χαρδαλιάς είπε πως για την αύξηση των κρουσμάτων στην Ελλάδα δεν ευθύνεται ο τουρισμός, καθώς σύμφωνα με το σύστημα PLF τα καταγεγραμμένα θετικά εισαγόμενα κρούσματα είναι 615 σε πάνω από 319.000 ελέγχους στις πύλες εισόδου, από τις οποίες πέρασαν πάνω από 2 εκατ. άτομα

Η μετάδοση του ιού οφείλεται στην εγχώρια κυκλοφορία και τη μη τήρηση των προφυλάξεων, σημείωσε ο υφυπουργός, υπογραμμίζοντας τη σημασία της τήρησης αποστάσεων, χρήσης μάσκας, τήρησης μέγιστου αριθμού ατόμων, τήρηση ωραρίων και κανόνων υγιεινής.

Οποιαδήποτε χαλάρωση ανοίγει την πόρτα στον ιό, αυτή την πόρτα πρέπει να την αφήσουμε κλειστή. Ο τρόπος είναι ένας: τηρούμε όλοι τα μέτρα, κατέληξε.

Αναφορικά με την ανακοίνωση των κρουσμάτων στην επικράτεια, ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως γίνεται ανά περιφερειακή ενότητα για να μην υπάρξουν αυθαίρετα συμπεράσματα και στοχοποίηση συγκεκριμένων περιοχών, ενώ εξήγησε διάφορους παράγοντες που συνυπολογίζονται στις αναλύσεις αυτών των δεδομένων. Αποκλειστικό κριτήριο, επισήμανε, είναι η δημόσια υγεία και η ασφάλεια των πολιτών, ενώ χαρακτήρισε αστήρικτη κάθε κατηγορία για εκατοντάδες αδήλωτα κρούσματα σε Πάρο και Αντίπαρο ή αλλού.

«Σε αυτή την προσπάθεια είμαστε όλοι συνεργοί και συμμέτοχοι, έτοιμοι να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό» σχολίασε.

Κοντοζαμάνης: Αρχές Σεπτέμβρη 400 νέες θέσεις στην Υγεία

Την προκήρυξη 400 νέων θέσεων διαφόρων ειδικοτήτων για τις ΜΕΘ όλης της χώρας στις αρχές Σεπτεμβρίου προανήγγειλε ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο οποίος πήρε τον λόγο στη αρχή της ενημέρωσης.

«Αντιμετωπίσαμε την επιδημία με επιτυχία και επιστρέψαμε στην κανονικότητα έχοντας θωρακίσει το σύστημα υγείας», είπε ανοίγοντας την ενημέρωση για τις εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας του κορονοϊού.

Στη μάχη αυτή δεν περισσεύει κανείς, είτε εργάζονται στον δημόσιο τομέα είτε στον ιδιωτικό, όλοι μαζί δίνουμε τη μάχη, τόνισε ο υφυπουργός, σημειώνοντας πως πλέον γίνονται πάνω από 12.000 τεστ την ημέρα, ενώ συνολικά έχουν γίνει πάνω από 750.000 έλεγχοι.

Ο κ. Κοντοζαμάνης απάντησε τέλος και σε «δημοσιεύματα που ψευδώς αναγράφουν ότι αποκρύπτουμε κρούσματα».

«Καθημερινά ο ΕΟΔΥ ανακοινώνει όλα τα κρούσματα της χώρας και την αντίστοιχη επιδημιολογική έκθεση. Κανείς δεν μπορεί ούτε να κάνει εικασίες, ούτε να διαστρεβλώσει την εικόνα. Μέχρι σήμερα τα καταφέραμε γιατί παρείχαμε από την πρώτη μέρα έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση, δεν κρύψαμε τίποτα και δεν θα το κάνουμε. Η σχέση ειλικρίνειας που χτίσαμε με τους πολίτες δεν θα επιτρέψουμε να διαρραγεί. Η μάχη είναι καθημερινή, δεν αφήνουμε κανέναν πίσω, ξέρουμε τι να κάνουμε και πώς» κατέληξε.

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου