Παρασκευή 7 Αυγούστου 2020

Ερντογάν: Ξεκινήσαμε γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο – Είπα στην Μέρκελ ότι δεν εμπιστεύομαι τους Έλληνες

Νέα πρόκληση του Τούρκου προέδρου

Για ακόμη μία φορά, η Τουρκία προκαλεί δια στόματος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος ανέφερε πριν από λίγο ότι ξεκίνησαν και πάλι οι γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο.
Ο Πρόεδρος της Τουρκίας είπε επίσης ότι μίλησε με την Μέρκελ και της είπε ότι δεν εμπιστεύεται τους Έλληνες.

Όπως χαρακτηριστικά είπε, σύμφωνα με το CNN Turk: «Μίλησα με την Μέρκελ και μου είπε ότι "αν σταματήσετε τη γεώτρηση, θα κάνετε τη δουλειά μου ευκολότερη. Της είπα: "δεν εμπιστεύομαι τους Έλληνες. Θα κάνουμε ένα διάλειμμα (στις γεωτρήσεις) για 3 - 4 εβδομάδες.

Αλλά δεν τους εμπιστεύομαι. Θα δείτε ότι δεν θα τηρήσουν την υπόσχεσή τους". Πράγματι, ήταν έτσι. Εν τω μεταξύ, οι υπουργοί Εξωτερικών τους και σύμβουλοι από την Ελλάδα ξεκίνησαν τριμερείς συνομιλίες.  Ξεκινήσαμε αμέσως γεωτρήσεις. Στείλαμε το Barbaros Hayrettin στο λιμάνι του».

Και φυσικά δεν σταμάτησε εκεί αφού μιλώντας στον λαό της Τουρκίας ανέφερε ότι η συμφωνία Ελλάδας - Αιγύπτου για την ΑΟΖ είναι άκυρη.

«Η νέα συμφωνία Ελλάδας – Αιγύπτου για τις θαλάσσιες ζώνες είναι άνευ αξίας όσον αφορά στο θέμα της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης στην Ανατολική Μεσόγειο» ανέφερε.

Να σημειωθεί ότι για τη μουσουλμανική προσευχή της Παρασκευής έφτασε στην Αγία Σοφία ο Τούρκος Πρόεδρος το μεσημέρι, όπως μεταδίδουν  τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Πρόκειται για την τρίτη προσευχή που πραγματοποιείται στην Αγία Σοφία μετά τη μετατροπή της σε τζαμί.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου