Δευτέρα 17 Αυγούστου 2020

Χανιά: Δέκα κρούσματα κορονοϊού σε προσωπικό ξενοδοχείου

Οι υπάλληλοι βρίσκονται σε καραντίνα

Στα 26 ανέρχονται τα κρούσματα κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο στην Κρήτη.

Του ανταποκριτή μας από το flashnews.gr στην Κρήτη

Στα 14 νέα κρούσματα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ για τα Χανιά συμπεριλαμβάνονται 10 κρούσματα στο προσωπικό ξενοδοχείου σε περιοχή του Δήμου Χανίων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες και οι 10 υπάλληλοι του ξενοδοχείου έχουν τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Επίσης από τα 10 νέα κρούσματα στο Ηράκλειο, τα πέντε αφορούν τεστ που έγιναν σε κατοίκους του Δήμου Φαιστού μετά τα κρούσματα σε δύο ηλικιωμένους επισκέπτες.

Να σημειωθεί πως ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε και ένα νέο κρούσμα στο Ρέθυμνο, που, σύμφωνα με πληροφορίες, αφορά στον γιο της  52χρονης Ρεθυμνιώτισσας η οποία νοσηλεύεται.

Την Κυριακή συνολικά νοσηλεύονται 10 άτομα σε κλινικές covid – 19 και συγκεκριμένα:

  • Τέσσερις στο ΠΑΓΝΗ
  • Τρεις στο Βενιζέλειο
  • Δύο στο Νοσοκομείο Χανίων
  • Ένας στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου

Πάντως η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στην Κρήτη δεν πρέπει να εκπλήσσει εάν συνυπολογιστεί πως ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, την Τρίτη 11 Αυγούστου, ερωτώμενος γιατί εφαρμόστηκε στην Κρήτη ο περιορισμός ωραρίου επιχειρήσεων εστίασης, απάντησε:

«Στην Κρήτη έχουμε διάσπαρτα κρούσματα σε όλο το νησί. Τριάντα τρία, δεν υπάρχει κάποιος λόγος πανικού. Τι προκύπτει όμως από τις ιχνηλατήσεις;
Προκύπτει από τις ιχνηλατήσεις ότι έχουμε μεγάλο αριθμό στενών επαφών high risk (υψηλού κινδύνου), όχι low risk (χαμηλού κινδύνου).
Και μέσα από τις ιχνηλατήσεις αυτών των 33 και των στενών τους επαφών, προκύπτει και μεγάλο ποσοστό μετακίνησης από περιφερειακή ενότητα σε περιφερειακή ενότητα».

Έτσι από τις 11 Αυγούστου μέχρι τις 15 Αυγούστου, τα 33 κρούσματα που είπε, έγιναν περισσότερα από 100 και η αύξηση συνεχίζεται.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου