Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2020

Κικίλιας: Πρέπει να είμαστε σοβαροί – Πιεζόμαστε με τον κορονοϊό στη Βόρεια Ελλάδα

«Ο Γκίκας Μαγιορκίνης είναι επιλογή του πρωθυπουργού - Μπορεί να έχει καλύτερη επαφή με τις νέες γενιές»

Απάντηση σε όσους επικρίνουν την κυβέρνηση για τον τρόπο που χειρίζεται την πανδημία έδωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ τόνισε ότι οι επικριτές θα πρέπει να εξηγήσουν αν θέλουν να πάμε καλά σε αυτή την κρίση της δημόσιας υγείας ή δεν θέλουν και κινούνται με άλλα μικροπολιτικά συμφέροντα.

Το ζητούμενο των επομένων ημερών, είπε, είναι αυτοί που γυρνούν από τις διακοπές τους να προσέχουν, να τηρούν τις αποστάσεις, να φορούν μάσκες και να μην έρχονται σε επαφή με άλλους ανθρώπους.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 31 ασθενείς διασωληνωμένοι, 80 νοσηλεύονται σε Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας και 200 στα νοσοκομεία είπε ο υπουργός. Ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι πιεζόμαστε ιδιαίτερα στην Βόρεια Ελλάδα και ιδιαίτερα στην Χαλκιδική και την Θεσσαλονίκη.

Επανέλαβε ότι στα τέλη του 2020 θα λάβει η χωρά μας τις πρώτες δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca, ενώ πρόσθεσε ότι η PFIZER με την BioNTech προσχωρούν και βρίσκονται στην διαδικασία για την δημιουργία εμβολίου και η Κομισιόν διαπραγματεύεται μαζί.

Πρόσθεσε ότι στους λίγους μήνες που απομένουν μέχρι και τα τέλη του 2020, οπότε αναμένεται να φτάσουν οι πρώτες δόσεις του εμβολίου στην Ελλάδα, «πρέπει να είμαστε σοβαροί».

Για τον Γκίκα Μαγιορκίνη που επελέγη να αναπληρώνει τον Σωτήρη Τσιόδρα, ο κ. Κικίλιας είπε ότι πρόκειται για επιλογή του πρωθυπουργού γιατί ο κ. Μαγιορκίνης είναι ένας καταρτισμένος νέος επιστήμονας με ταλέντο στην επικοινωνία και μπορεί να έχει καλύτερη επαφή με τις πιο νέες γενιές.

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου