Τετάρτη 5 Αυγούστου 2020

Μια γυναίκα ελληνικής καταγωγής φέρεται να έχει χάσει τη ζωή της από την έκρηξη στη Βηρυτό

Πληροφορίες κάνουν λόγο και για δύο ομογενείς τραυματίες, αλλά δεν έχουν ακόμη διασταυρωθεί λόγω της συγκεχυμένης κατάστασης στα νοσοκομεία του Λιβάνου

Μια γυναίκα, μέλος της ελληνικής κοινότητας της Βηρυτού, φέρεται να έχει χάσει τη ζωή της από τη μεγάλη έκρηξη που συγκλόνισε την πρωτεύουσα του Λιβάνου, ενώ δύο ακόμη Έλληνες είναι πιθανόν να έχουν τραυματιστεί σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες από τη χώρα της Μέσης Ανατολής.

Οι συγκεκριμένες πληροφορίες έφτασαν πριν από λίγα λεπτά στο Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας μας αλλά δεν μπορούν ακόμη να διασταυρωθούν πλήρως καθώς η κατάσταση παραμένει συγκεχυμένη και τα νοσοκομεία της περιοχής έχουν γεμίσει με νεκρούς και τραυματίες.

Ωστόσο την είδηση για τη νεκρή Ελληνίδα φαίνεται ότι επιβεβαιώνουν και διπλωματικές πηγές, καθώς αναφέρουν ότι: «οι μέχρι στιγμής πληροφορίες αναφέρουν ότι μία Ελληνίδα πολίτης φέρεται να έχει χάσει τη ζωή της και ότι δυο ακόμη Ελληνίδες συγκαταλέγονται μεταξύ των τραυματιών. Ωστόσο, με δεδομένη την έκταση της καταστροφής αλλά και τις υπό εξέλιξη προσπάθειες διάσωσης, δεν θα πρέπει να αποκλειστεί ότι ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το Ελληνορθόδοξο νοσοκομείο της Βηρυτού ετέθη εκτός λειτουργίας και οι ασθενείς μεταφέρθηκαν σε άλλα νοσοκομεία. Η ελληνική Πρεσβεία στη Βηρυτό βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις αρχές του Λιβάνου και με την ελληνική κοινότητα που διαμένει στη χώρα και παρέχει κάθε δυνατή βοήθεια, ενώ ενημερώνεται διαρκώς για τις εξελίξεις».

Θυμίζουμε ότι οι Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στον Λίβανο και έχουν επηρεαστεί από τις εκρήξεις στον λιμένα της Βηρυτού σύμφωνα με το Υπουργείο Εξωτερικών μπορούν να επικοινωνούν με την πρεσβεία της Ελλάδος στα τηλέφωνα 00961 78990315 και 00961 81507061, καθώς και με τη Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του υπουργείου Εξωτερικών, στο τηλέφωνο +30210368 1730 και στο e-mail: kt@mfa.gr.

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου