Τετάρτη, 5 Αυγούστου 2020

Πτώση μονοκινητήριου στις Σέρρες: «Θα ξαναπετούσα αύριο αν μπορούσα» λέει ο πιλότος

Ο 19χρονος περιγράφει πώς έπεσε το αεροσκάφος ενώ είχε τις αισθήσεις του

Για την περιπέτεια που λίγο έλειψε να του στοιχίσει τη ζωή, όταν το μονοκινήριο αεροσκάφος του έπεσε πάνω σε σπίτια στις Σέρρες, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο 19χρονος πιλότος.

«Η υγεία μου είναι καλά και αν μπορούσα να σηκωθώ θα πετούσα και αύριο. Δεν έχω κανένα σοκ μετά από αυτό που έγινε» δήλωσε ο 19χρονος, ο οποίος νοσηλεύεται εκτός κινδύνου, με ένα σπάσιμο στη μύτη.

Όπως εξήγησε «η διαδρομή ήταν από Στρυμόνα να πάω μετά Αη Στράτη αλλά εγώ ζήτησα από τον πύργο να πάω στην Πρώτη επειδή είναι στο δρόμο μου, να κατεβώ στα 1000 πόδια και να παραμείνω σε εκείνη την περιοχή για δέκα λεπτά».

Στην ερώτηση αν το ζήτησε αυτό επειδή εκεί είναι οι γονείς του και ήθελε να τον δουν, απάντησε «ναι, ναι…ακριβώς».

«Πετούσα στο προβλεπόμενο ύψος και υπήρξε κάποια βλάβη με τον κινητήρα» είπε «και όταν έδωσα ώθηση για να ανέβω ψηλά δεν ακολούθησε δεν συνέχισε. Δεν ξέρω τι συνέβη ίσως κάποιο σοκ στον κινητήρα γιατί είναι ευαίσθητοι. Τα αεροπλάνα είναι καινούρια, της σχολής, δεν είναι παλιά οπότε και η συντήρηση είναι σωστή».

«Εγώ είχα κάνει τη σόλο μου πτήση πριν από δυο εβδομάδες τρεις και από τότε μέχρι σήμερα έχω κάνει άλλες 20 ώρες σόλο, μόνος μου στο αεροπλάνο. Σε αυτή την περιοχή είχα ξαναπάει, είχα ξαναπεράσει χαμηλά στα χίλια πόδια την Παρασκευή, δεν ήταν πρώτη φορά να πεις ότι δεν ήξερα» πρόσθεσε.

Ο 19χρονος περιέγραψε πως είχε τις αισθήσεις του όλη την ώρα. «Προσπαθούσα να μην πάω προς το κτίριο να πάω προς το δέντρο αν είναι να χτυπήσω κάτι. Μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο προσπαθούσα να το σηκώσω».

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου