Δευτέρα 10 Αυγούστου 2020

Σοβαρό ατύχημα για την Έρρικα Πρεζεράκου: Κάνει έκκληση για αίμα

Τι αναφέρει ο γιατρός της για την κατάσταση της υγείας της

Ιδιαίτερα ταλαιπωρημένη η Έρρικα Πρεζεράκου, η οποία νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΚΑΤ, μετά το σοβαρό ατύχημα που είχε με ταχύπλοο ανοιχτά της Κύθνου και είχε ως αποτέλεσμα τον ακρωτηριασμό του ενός δαχτύλου της, μίλησε στο Mega.

Η πρώην αθλήτρια του επί κοντώ αναφέρθηκε στην περιπέτειά της, στην πολύωρη και λεπτή χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε, ενώ έκανε κι έκκληση για αίμα καθώς έχασε πολύ και θα χρειαστεί να κάνει μετάγγιση.

«Πονάω, ναι. Αλλά εντάξει, θα περάσει κι αυτό», ανέφερε, συμπληρώνοντας: «Έχω, νομίζω, αποφύγει τα χειρότερα, γιατί ήταν πολύ σοβαρό. Έκανα πέντε ώρες χειρουργείο, και τώρα είμαστε στη φάση του να δούμε λίγο, πως θα ανταποκριθεί λίγο το χέρι», είπε.


Η Έρρικα Πρεζεράκου έχασε πολύ αίμα κατά τη μεταφορά της με ελικόπτερο από τον Κύθνο προς την Αθήνα, γι’ αυτό και κρίθηκε απαραίτητη η μετάγγιση. «Θα πάω να κάνω μετάγγιση γιατί έχω πολύ χαμηλό αιματοκρίτη και έχασα πολύ αίμα χθες, ναι. Χρειάζομαι, τώρα θα κάνω, θα μου δώσουν δυο φιάλες, λογικά έχουν εδώ, αλλά, αν υπάρχουν άνθρωποι που έχουν διάθεση και πρόθεση, δεν λέμε όχι» πρόσθεσε.

Συγκινημένη η αθλήτρια ευχαρίστησε τα στελέχη του ΕΚΑΒ και του Εθνικού Σύστημα Υγείας για την άμεση αντίδρασή τους. «Ευχαριστώ πολύ το Εθνικό Σύστημα Υγείας γιατί, πραγματικά, ήρθε κατευθείαν Super Puma, με πήγαν πολύ γρήγορα στο ΚΑΤ» τόνισε.

Το σοβαρό ατύχημα
Η Έρρικα Πρεζεράκου έχασε την ισορροπία της ενώ ήταν στο ταχύπλοο, έπεσε στη θάλασσα και η προπέλα του σκάφους την χτύπησε στο δεξί χέρι. Το χτύπημα ήταν ιδιαίτερα σοβαρό και οι γιατροί, έδωσαν μάχη με το χρόνο για να σώσουν τα δάχτυλα της αθλήτριας.

«Ήταν ξεκολλημένα όλα, με κάποια συνέχεια δερματική. Δεν έχουμε το μικρό δάχτυλο. Όλα τα άλλα τα έχουμε και θα λειτουργούν, θα έχουν αίσθηση και κίνηση», εξήγησε στο MEGA ο γιατρός Σαράντης Σπυρίδωνος.
πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου