Κυριακή 9 Αυγούστου 2020

Συγκλονιστική αποκάλυψη: Το Μάτι καιγόταν και ο υπεύθυνος για τα εναέρια μέσα έπινε καφέ

«Κάποιοι εγκατέλειψαν τις θέσεις τους και άφησαν τον κόσμο να καεί στην κυριολεξία» είπε ο δικηγόρος των θυμάτων Βασίλης Καπερνάρος

Σοκάρουν τα στοιχεία που αποκαλύπτει το «Βήμα της Κυριακής» για την κατάσταση που επικρατούσε στην υπηρεσία εναέριων μέσων της Πυροσβεστικής κατά την μέρα της τραγωδίας με τη φωτιά στο Μάτι.

Την ώρα που χάνονταν δεκάδες άνθρωποι και οι φλόγες στο Μάτι κατέστρεφαν τα πάντα στο πέρασμά τους, ο αξιωματικός της Πυροσβεστικής, που ήταν υπεύθυνος για τα εναέρια μέσα φαίνεται πως έπινε.... τον καφέ του σε περιοχή κοντά στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Μαζί του φέρεται να ήταν και μια εθελόντρια πυροσβέστης!

Αυτά τα σοκαριστικά στοιχεία προκύπτουν όπως αποκαλύπτει «Το Βήμα» από υπομνήματα και καταθέσεις σε δικαστικούς λειτουργούς αξιωματικών και ιδιωτών -που παρουσιάζονταν την ώρα της τραγωδίας, στην Υπηρεσία Εναερίων Μέσων της Πυροσβεστικής στο αεροδρόμιο των Αθηνών.

Από την πλευρά της η εθελόντρια φέρεται να έχει αναφέρει ότι η επίσκεψή της ήταν διερευνητική, εν όψει εκδρομής παιδιών στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και αυτό ήταν το θέμα της συνάντησης με τον υπεύθυνο των εναερίων μέσων της Πυροσβεστικής.

«Η ίδια κατέθεσε ότι έβλεπαν μαζί με τον διοικητή της υπηρεσίας εναερίων μέσων έβλεπαν την φωτιά στο Νταού και έπιναν καφέ… Εκείνη την ώρα που έπιναν καφέ ήδη η φωτιά είχε πάει στη Νέα Μάκρη και έκαιγε τους συνανθρώπους μας» ανέφερε ο δικηγόρος των θυμάτων Βασίλης Καπερνάρος.

Το Βήμα της Κυριακής είχε αποκαλύψει πως για αυτές τις βόλτες στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» υπήρχε κατάθεση αξιωματικού της Πυροσβεστικής ενώπιον του ανακριτή Αθανάσιου Μαρνέρη που ερευνά την τραγωδία στο Μάτι.

«Η γυναίκα εισήλθε στην εγκατάσταση από την πύλη 12 του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» γύρω στις 18:20. Την είδα να μπαίνει στο γραφείο του υπευθύνου, κάθισε εκεί για περίπου 30 λεπτά και στην συνέχεια έφυγαν από το γραφείο προς άγνωστη κατεύθυνση» ανέφερε σύμφωνα με πληροφορίες αξιωματικός της Πυροσβεστικής.

«Θα έρθουν πολλά στοιχεία, σημαντικότατα στοιχεία όπου ο κόσμος θα πληροφορηθεί ότι εκείνη την ημέρα εγκατέλειψαν κάποιοι τις θέσεις τους και άφησαν τον κόσμο να καεί στην κυριολεξία» πρόσθεσε ο κ. Καπερνάρος.


Τι απαντά ο αξιωματικός
Ο συγκεκριμένος αξιωματικός φέρεται να είχε υπογραμμίσει ότι οι εντολές για τις πτήσεις των ελικοπτέρων δίνονται από το επιχειρησιακό κέντρο της Πυροσβεστικής κι ότι εκείνος δε θα μπορούσε να λάβει οποιαδήποτε πρωτοβουλία για απογείωση ή μη των ελικοπτέρων.

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου